• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

"Güzel gelişmeler var tereddüt yakışmıyor"

"Güzel gelişmeler var tereddüt yakışmıyor"
Yaz aylarındaki saldırıların etkisinin silindiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Aralık'ta yeni bir yatırım ve istihdam seferberliği başlatacağız” dedi.

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide yaz aylarında maruz kalınan saldırıların olumsuz etkilerinin yavaş yavaş silindiğini belirterek: "Seçim ikliminin, bu olumlu gidişi gölgelemesine izin vermeyeceğiz. Aralık ayıyla birlikte yeni bir yatırım ve istihdam seferberliği başlatarak 2019'a güçlü bir giriş yapacağız" şeklinde konuştu.

"GÜN BEKLEME GÜNÜ DEĞİL"

Bazı kesimlerin hâlâ tereddütle yaklaşıp yatırım ve harcamaları konusunda "Bekle-Gör" politikasına devam ettiklerini belirten Erdoğan: "Halbuki gün bekleme değil tam tersine fırsatları değerlendirme günüdür" dedi. Uluslararası yatırımcıların giderek artan ilgisinin Türkiye'deki çevrelere de örnek olması gerektiğini söyleyen Erdoğan: "Kaynakları atıl tutarak değil yatırıma üretime ihracata ticarete istihdama yönelterek değerlendirmek hem en doğru hem de en hayırlı yöntemdir. Aralık ayında bu çerçevede çok olumlu gelişmeler yaşanmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"GÜZEL GELİŞMELER VAR TEREDDÜT YAKIŞMIYOR"

İhracat ve turizmde yaşanan gelişmelere de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki turist sayısının 40 milyona doğru gittiğini bunun da rekor olduğunu belirtti. Erdoğan: "Türkiye -güya en sıkıntılı günlerinde- İstanbul Havalimanı'nı, STAR Rafinerisi'ni, TANAP'ı açtı. TürkAkım Projesi'ni topraklarına çıkartarak Dünya gündeminde en üst sıralarda yer aldı. Hâlâ tereddütte kalmak bizim insanımıza yakışmıyor" dedi.

Bu haber toplam 2466 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim