• BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Hollande Charles de Gaulle uçak gemisini ziyaret etti

Hollande Charles de Gaulle uçak gemisini ziyaret etti
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, terör örgütü DAEŞ ile mücadele için Akdeniz'e yola çıkan uçak gemisi Charles de Gaulle'ü ziyaret etti.

Hollande, sürpriz ziyaretinde uçak gemisindeki askerlere yaptığı  konuşmada, Fransa'nın Suriye ve Irak'ta DAEŞ'e yönelik hava saldırılarını daha da  yoğunlaştıracağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayından yapılan yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı  Hollande'ın ziyareti sırasında askerlere, "Bir kaç gün içinde yeni bir bölgeye  gönderilecek ve müttefiklerimizin komuta sorumluluğunu üstleneceksiniz. Ülkemize  yapılan bu korkunç korkakça terör saldırısının ardından DAEŞ ile mücadelenin  yoğunlaşmasına karar verdim bu da, sizin daha fazla hava saldırısı  düzenleyeceğiniz anlamına geliyor" dediği belirtildi.

Yapılan açıklamada ayrıca helikopterle gemiye ulaşan Hollande'ın gemide  yaklaşık 2 saat kaldığı ve yapılan hazırlıkları yerinde denetlediği ifade edildi.

Uçak gemisi Charles de Gaulle'ün, önümüzdeki günlerde Süveyş Kanalı  üzerinden Körfez'e giderek, bölgedeki ABD uçak gemisinin yükünü hafifletmesi  bekleniyor. Fransız uçak gemisinde 30 savaş uçağı bulunuyor.

Fransa, Paris'teki terör saldırılarında 130 kişinin ölümü, 351 kişinin  yaralanmasının ardından Suriye'deki DAEŞ hedeflerine yönelik hava bombardımanını  artırmıştı.

Bu yıl şubat-nisan ayları arasında 8 hafta boyunca Körfez'de konuşlanan Charles de Gaulle, DAEŞ'in Irak'taki hedeflerine yönelik başlatılan operasyona katılmış, mayıs ayında Fransa'ya dönmüştü.
Charles de Gaulle'ün kasım başında bölgede 24 savaş uçağıyla yeniden konuşlandırılacağı duyurulmuştu.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da 130 kişinin öldüğü saldırılar sonrasında Hollande, DAEŞ'e karşı operasyonların arttırılacağını kaydetmişti.

Fransa, "Chammal" operasyonunda DAEŞ'in Irak'taki hedeflerini ilk kez 19 Eylül 2014'de vurmuş, DAEŞ'in Suriye'deki hedeflerini tespit etmek için ilk keşif uçuşunu da 19 Ekim 2015'de yapmıştı.

Bu haber toplam 2440 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim