• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Kosova Posta İdaresi PTT A.Ş. ile büyüyecek

Kosova Posta İdaresi PTT A.Ş. ile büyüyecek
PTT A.Ş., Kosova Posta İdaresi’ne 10 adet motosiklet hibe etti. Bu işbirliği, Türkiye ve Kosova arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesini ve Kosova Posta İdaresi’nin çalışma koşullarının iyileştirilmesine katkı sağlanmasını amaçlıyor.

Yurt içi ve yurt dışında son yıllarda yaptığı atılımlar sayesinde küresel posta sektöründe söz sahibi ve karar alıcı bir konuma gelen PTT A.Ş., çeşitli ülkelerin posta idarelerine destek olmaya devam ediyor. Bu doğrultuda Şirket, Kosova’daki posta çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için Kosova Posta İdaresi’ne 10 adet motosiklet hibe etti.

Kosova’nın başkenti Priştine’de gerçekleştirilen törene Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, PTT A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Osman Çetinkaya ve Kosova Posta İdaresi Genel Müdürü Sejdi Hoxha katıldı.

Törende bir konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, PTT A.Ş. tarafından Kosova Posta İdaresi’ne hibe edilen 10 motosikletin hayırlı olmasını dileyerek, bu projenin Kosova Postası’nın çalışma koşullarını iyileştireceğini ve halka daha iyi hizmet sunulmasına katkı vereceğini söyledi. İki dost ülkenin posta idareleri arasındaki işbirliğinden mutluluk duyduğunu dile getiren Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kurumlarıyla Kosova halkının yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirtti.

Büyükelçi Kılıç, iki ülke arasındaki 248 milyon avroluk ticaret hacmiyle Türkiye’nin Kosova’nın üçüncü büyük ticaret ortağı olduğunu, ancak bu rakamı yeterli bulmadıklarını ve artırmak istediklerini vurguladı.

PTT A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Osman Çetinkaya, törende yaptığı konuşmada, Kosova ile Türkiye arasındaki ortak tarihî geçmişe işaret ederek, Kosova Posta İdaresi ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını bildirdi. Dünya Posta Birliği (Universal Postal Union-UPU) İdari Konsey Başkanlığı’nı yürüten PTT A.Ş.’nin dünya postasına yön verdiğini kaydeden Çetinkaya, posta paydaşlarına katkılarının kardeş ülkeler bazında da devam edeceğini belirtti.

Kosova Posta İdaresi Genel Müdürü Sejdi Hoxha ise PTT A.Ş.’nin motosiklet yardımının kendileri için büyük bir katkı olduğunu dile getirdi ve ülkesinin posta çalışanları adına teşekkür etti. Bu yardımın Kosova Posta İdaresi’nin hizmetlerini hızlandıracağını ve iyileştireceğini vurgulayan Genel Müdür Hoxha, iki ülkenin posta idareleri arasındaki işbirliğinin devam edeceğini kaydederek, PTT A.Ş.’nin Kosova Posta İdaresi’nin uluslararası alanda tanıtımına da katkıda bulunduğunu ifade etti.

Bu haber toplam 57950 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim