• BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Fiber altyapı kiralama protokolü rekabeti artıracak

Fiber altyapı kiralama protokolü rekabeti artıracak
Türk Telekom Üst Yöneticisi Doany, fiber altyapının ortak kullanımı için geliştirdikleri yeni modelin, altyapı ve hizmete dayalı rekabeti teşvik ettiğini belirterek "Bu da pazardaki hizmete dayalı rekabeti artıracaktır" dedi.

Türk Telekom Üst Yöneticisi Paul Doany, fiber altyapının ortak kullanıma açılmasına yönelik geliştirdikleri modele ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Dış etkenlerden etkilenmeyen bir altyapı olan fiberle çok daha sağlam ve güvenli bir internet bağlantısına sahip olunduğuna dikkati çeken Doany, Türk Telekom olarak son 10 yılda Türkiye çapında 262 bin kilometreden fazla fiber altyapı döşeyerek ülkenin toplam fiber şebekesinin yaklaşık yüzde 80'ini gerçekleştirdiklerini ve 16,8 milyon fiber hane kapsamasına ulaştıklarını söyledi.

Doany, kullanıcılar için internet hızı ve kalitesinin büyük önem taşıdığına işaret ederek, "Fiber altyapının sağladığı daha yüksek hızlı internet, vatandaşların uzak mesafeler arası içerikleri yüklemesine, indirmesine, izlemesine ve paylaşmasına izin veriyor. Bütün bunları yaparken de yüksek internet hızını koruyabiliyor." diye konuştu.

"Fiber altyapı daha uygun koşullar ve fiyatlarla paylaşılacak"

İmzalanan Sabit Elektronik İletişim Altyapı Kiralama Protokolü ile Türk Telekom'un mevcut fiber altyapısının daha uygun koşullar ve fiyatlarla paylaşılmasını sağladıklarını hatırlatan Doany, şöyle devam etti:

"Şayet herhangi bir operatör Türk Telekom'un belirli bir bölgesindeki altyapısını kullanmak ister ve mevcut altyapıdan daha uzun fiber altyapıya ihtiyaç duyarsa Türk Telekom bu operatöre altyapı yatırımı için teklif sunacak. Operatör teklifi kabul ederse eklenen kısmın yatırım harcamasına katkıda bulunacak ve bir süre ücretsiz bunu kullanabilecek. Böylelikle biz de dahil tüm operatörler mevcut fiber altyapıyı verimli şekilde kullanacak ve ülke çapında yeni altyapı yatırımlarını en verimli şekilde planlayıp ülke ekonomisine katkıda bulunacaklar. Sonuç olarak, hem operatörlerin yatırım harcamalarında hem de tüketicilerin veri ve ses ücretinde bir azalma sağlanacak."

"Rekabeti sonuna kadar destekliyoruz"

Doany, Türk Telekom olarak rekabeti sonuna kadar desteklediklerini ve Türkiye'de daha yüksek internet penetrasyonunun önünü açmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Kendi şebekelerini kurmak isteyen operatörler bunu rahatlıkla yapabilir. Hatta, Türk Telekom olarak kendi gözlerimizi onların kullanımı için sunuyoruz ki şebekelerini kurarken önemli miktarda zamandan tasarruf sağlayabilsinler. Bu, pazardaki altyapıya dayalı rekabeti arttırır. İkincisi, yatırım harcamalarını minimumda tutmak isteyen operatörler de mevcut altyapıyı kullanabilir ve abonelerine farklı çeşitlilikte ürün ve hizmetler sunmaya odaklanabilirler. Bu da pazardaki hizmete dayalı rekabeti artıracaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Bu haber toplam 57693 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim