• BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Kesintisiz iletişim için 9,4 milyar lira harcandı

Kesintisiz iletişim için 9,4 milyar lira harcandı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, elektronik haberleşme sektöründeki yatırımlara özel önem verdiklerini belirterek, "Geçen yıl yatırımların toplam tutarı, bir önceki yıla göre yüzde 15,3 artışla 9,4 milyar liraya ulaştı." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan "Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü Pazar Verileri Raporu"na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstikrarlı bir büyüme trendine sahip olan sektördeki gelişmelerin, hem işletmecilerin elde ettikleri gelirlere hem de yapılan yatırım ve artan abone sayılarına yansıdığını ifade eden Turhan, elektronik haberleşme sektöründeki işletmecilerin geçen yılın sonu itibarıyla yaklaşık 58 milyar lira net satışa ulaştıklarını bildirdi.

Turhan, bu rakamın, bir önceki yıla göre yüzde 15,4 artışa denk geldiğini söyledi. Türk Telekom ve mobil operatörler özelinde bakıldığında ise gelirlerin yıl sonunda toplam 45 milyar lira ile 2017'ye kıyasla yüzde 14,1 arttığını aktaran Turhan, bunların dışında kalan diğer işletmecilerin gelirlerinin toplamının geçen yıl 14 milyar liraya ulaştığını kaydetti.

Bakan Turhan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin sayısal dönüşümde öncü konumda olabilmesi ve bu dönüşümün ülke refahının yükselmesi için kullanılabilmesi amacıyla elektronik haberleşme sektöründeki yatırımlara özel önem veriyoruz. Geçen yıl işletmeciler tarafından yapılan yatırımların toplam tutarı, bir önceki yıla göre yüzde 15,3 artışla 9,4 milyar liraya ulaştı. Türk Telekom ve mobil operatörlerin yatırımlarının ise aynı dönemde yüzde 14,5 yükselerek, yaklaşık 6,72 milyar liraya ulaştı. Bunların dışında kalan işletmecilerin yatırım tutarları ise yaklaşık 2,7 milyar lira oldu. Bu artışları, sektördeki gelişimi ve ileriye dönük beklentileri göstermesi açısından önemli görüyoruz."

Bu haber toplam 10718 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim