• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Avea kullananlara uyarı

Avea kullananlara uyarı
40 kuruşluk tavan fiyatın üzerine çıkabilme hakkını alan Avea, birçok tarifesi için tavan fiyatı 20 kuruş artırarak 60 kuruşa yükseltti.

Lisansında ‘tavan fiyat’ için istisna olduğu ortaya çıkan Avea, bu durumu Danıştay’a onaylatıp tavan fiyatını 60 kuruşa çekti. 

Geçtiğimiz haziran ayında Danıştay’a başvuran Avea kendi lisansında istisna bir nokta bulunduğuna dikkat çekti. Buna göre Avea’nın lisansında tavan fiyat uygulamasından muaf olduğu bir madde yer alıyordu.

Tavan fiyat uygulaması, konuşmalarda ve kısa mesajlarda en yüksek fiyatları belirliyor. Şu anda uygulamada tavan fiyat 40 kuruş olarak yürürlükte bulunuyor.

Faturalar kabarabilir

Avea, elde ettiği tavan fiyatı aşabilme hakkını 6 Kasım’dan itibaren kullanmaya başladı. Avea’nın mağazalarında, internet sitesinde veya çağrı merkezinde paylaşılan tarifelere göre Avea şu anda birçok tarifesi için tavan fiyatı 20 kuruş artırarak 40 kuruştan 60 kuruşa yükseltti. Avea’nın fiyatlarda yaptığı tavan fiyat hamlesi şu anda faturalı abonelere sunulan 80 civarında paketi kapsıyor. Bu tarifelerin eski fiyatları değerlendirildiğinde Avea’nın faturalı tarifelerinin dakika aşım ücretine yüzde 30, SMS aşım ücretine ise yüzde 80 oranında zam yaptığı görülüyor. 

Örneğin, Avea’nın 10 liralık bir tarifesine abone olan bir kullanıcı ayda her yöne 500 dakika ve 4 GB mobil internet kullanıyor. Söz konusu 500 dakika bittiği zaman ise dakika başına 60 kuruş ödüyor. Benzer bir durumda Turkcell veya Vodafone abonelerinden sadece 40 kuruş alabiliyor.

Tavan fiyatın 6 Kasım’da arttırılması ise tüketici açısından dikkat çekebilecek noktalar arasında. Söz konusu paketleri tercih eden Avea aboneleri kotalarını aşmaları durumunda zamlı fiyattan değerlendirilecek. Bu da paketlerini bitiren kullanıcıların ay sonunda daha yüksek faturalarla karşılaşabileceğini gösterebiliyor.

Diğer operatörler isyanda

Hürriyet'in haberine göre, Vodafone ve Turkcell haksız rekabet iddiasında. ‘Yetkim gitti’ diyen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ise üst mahkemeye başvurdu. Avea, bu istisna sayesinde abonelerinden paket bitiminde dakika başına 60 kuruş alırken rakipleri 40 kuruş alıyor.

"Hukuk süreci devam ediyor"

Tavan fiyatta yapılan değişiklik için Avea’dan hukuk sürecinin devam ettiği belirterek açıklama yapılmak istenmedi. 

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 5481 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim