• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Kamu kurumları, çağrı merkezleri derneğini tercih ediyor

Kamu kurumları, çağrı merkezleri derneğini tercih ediyor
Çağrı Merkezleri Derneği, kamu kurumlarındaki çağrı merkezlerinde görev yapan personelin ihtiyacına uygun, kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayan eğitimler veriyor.

Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) bir yandan sektörü tek çatı altında toplayan bir Sivil Toplum Kuruluşu olmanın bilinciyle ihtiyaçları dile getirip yetkililerin gündemine taşıyarak çözüm önerileri geliştirirken, diğer yandan da sektöre fayda sağlayacak projeler ve çalışmalar yaparak nitelikli çalışan kadrosu ihtiyacı için de çeşitli çözümlerle kurumlara, çalışanlara ve firmalara fayda sağlamaya devam ediyor.

Kurulduğu günden bu yana sektörün ilk ve tek aktif derneği olan ÇMD, yetişmiş iş gücü ihtiyacının ve bu işin meslek olarak görülmesinin önemininin son derece farkında olarak Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal Yeterlilikleri hazırlayarak, bir çok üniversitede çağrı merkezi ile ilgili bölümlerin açılmasına da destek oldu. Diğer yandan kamu kurumlarının ve sektörün önde gelen firmalarının çağrı merkezi personeline de ihtiyaca uygun eğitim programlarını düzenledi, iş ortağı olduğu eğitim kurumları aracılığı ile oldukça verimli ve başarılı eğitimlere imza attı. Son olarak, Vergi İletişim Merkezi (VİMER) bünyesinde görev yapan 180 çağrı merkezi personeline “Telefonda Etkili İletişim, Motivasyon ve Takım Olma” eğitimleri veren ÇMD, sektörün eğitim alanında da referans noktası olmaya devam ediyor.

Çağrı merkezlerini Türkiye’nin bacasız fabrikası olarak adlandıran, istihdamın ve bölgesel kalkınmanın lokomotif sektörlerinden biri olarak değerlendiren ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, kamu sektöründeki vatandaş odaklı hizmet anlayışını gelişmesi ile büyüdüğünü ve bu büyümenin de tüm sektör olumlu yönde bir etki yarattığını şu sözlerle ifade etti;

“2015 yılında çağrı merkezi pazarının toplam büyüklüğünün 3,6 milyar TL seviyesine ulaşmıştır. İleriye dönük beş yıllık tahminlere göre sektörümüzün yaklaşık yüzde % 13 büyüme göstereceğini öngörmekteyiz. Bu büyümede özellikle kamu sektöründeki hareketin de etkili olacağını düşünüyoruz. Kamu sektörü adına çalışan müşteri temsilcisi sayısında 2015 yılında ciddi bir artış gözlemlendi ve kamu alanı sektörümüzün yaklaşık yüzde 10.7’lik kısmını oluşturuyor. Kamu sektöründe çağrı merkezleri en çok; vatandaş hizmetleri, şikâyet yönetimi, sosyal medya ve teknik destek hizmetleri olarak öne çıkıyor.” dedi.

Bu haber toplam 20260 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim