• BIST 9524.59
  • Altın 2522.494
  • Dolar 32.5613
  • Euro 34.6657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Turkcell, Türkiye’de geliştirdiği teknolojileri bir yenisini daha ekledi

Turkcell, Türkiye’de geliştirdiği teknolojileri bir yenisini daha ekledi
Turkcell mühendisleri tarafından geliştirilen ‘Afet Durumu Şebeke Yönetimi' teknolojisi ile afet anında kesintisiz iletişim sağlanacak.

Turkcell mühendisleri tarafından geliştirilen ‘Afet Durumu Şebeke Yönetimi' teknolojisi ile afet anında kesintisiz iletişim sağlanacak. Afetin olduğu anda otomatik olarak işlemeye başlayan sistem, afet bölgesindeki şebeke yoğunluğunu yöneterek optimize ediyor. Şebekeyi ses, SMS, BiP Facebook, Twitter gibi haberleşme kaynaklarına yönlendirerek, yüksek data kullanımını sınırlıyor. Böylece afet sırasında daha çok insanın birbiriyle haberleşebilmesi sağlanıyor. 

İSTANBUL –Turkcell, olası doğal afet durumlarında müşterilerinin kesintisiz haberleşmesini sağlayacak ‘Afet Durumu Şebeke Yönetimi' sistemini hayata geçirdi. Turkcell mühendisleri tarafından tamamen Türkiye’de geliştirilen sistem sayesinde, bir afet anında şebeke kaynakları öncelikli olarak kesintisiz iletişimin sağlanması için optimize ediliyor. Afetin olduğu yerde sistem otomatik olarak aksiyon alıyor. Bu sayede şebeke alt yapısı hemen ses, SMS, BiP Facebook, Twitter gibi yüksek data kullanımı gerektirmeyen acil haberleşme hizmetlerine yönlendiriliyor. Yüksek bant genişliği kullanımına ihtiyaç duyulan video, film izleme gibi işler askıya alınıyor. 

Sistem, Turkcell müşterilerinin sürekli iletişim halinde kalmalarını sağlayarak olası acil durumlarda da onlara daha çabuk ulaşılmasının önünü açacak. Afet yaşanan bölgedeki şebekenin servis kalitesi artırma ve şebeke kapasitesinin optimum kullanılması prensibine dayalı şekilde çalışan sistem,  yüksek data kullanımını kısıtlayarak acil haberleşmeyi sağlayacak servisleri devreye alıyor. 

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz: Üstün şebeke teknolojimizle her koşulda kesintisiz iletişim sunuyoruz

Turkcell’in müşterilerinin olağanüstü durumlarda kesintisiz iletişimlerini sağlamak için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğünü vurgulayan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, “Tamamen Turkcell mühendisleri tarafından hayata geçirilen Afet Durumu Şebeke Yönetimi projesiyle, Türkiye’nin herhangi bir yerinde olabilecek afet kaynaklı şebeke yoğunlukları 7/24 yönetilerek, şebeke kaynakları hızlı ve doğru bir şekilde optimize ediliyor ve acil durumlarda haberleşmeye imkan tanıyor. Böylece müşterilerimiz afet anında yakınlarıyla kesintisiz iletişim kurarak durumların hakkında bilgi verebiliyor. Ayrıca, olaya müdahale edecek ekipler de birbiriyle rahat bir şekilde haberleşerek koordinasyon sağlayabiliyor. Üstün şebeke teknolojilerimizin desteğiyle hayata geçirdiğimiz inovatif çözümlerimizle bundan böyle de müşterilerimizin hayatına değer katmaya devam edeceğiz” dedi.    

Bu haber toplam 9983 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim