• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Türk Telekom ve Nokia, 5G için güçlerini birleştiriyor

Türk Telekom ve Nokia, 5G için güçlerini birleştiriyor
Türk Telekom ve Nokia yeni bir işbirliğine daha imza attı.

Türk Telekom, Nokia ile 5G ve Nesnelerin İnterneti konularında, yenilikçi ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi için birlikte çalışacak.  Bu kapsamda, Türk Telekom ve Nokia arasında,  14 Nisan Perşembe günü, Türk Telekom CEO’su Rami Aslan ve Nokia Başkanı ve CEO’su Rajeev Suri ile Nokia Türkiye ve Orta Asya Başkanı Ernst Nassl’nin katılımlarıyla iyi niyet anlaşması imzalandı. İki şirket böylece 5G teknolojisinin ve Nesnelerin İnterneti alanında sunulabilecek otomasyon çözümlerine yönelik çalışmalar yapılması konusunda güç birliği yaptılar. Türk Telekom ve Nokia, kısa bir süre önce ise 4.5G destekli baz istasyonlarında da kullanılan ana ekipman olan “baseband” ünitesinin Türkiye’de üretimi ve bunun ilk kez Türk Telekom şebekesine entegrasyonu konusunda işbirliği yapmıştı.

5G teknolojisi için çalışılacak

Güçlü altyapısını Nokia’nın testlerine açacak olan Türk Telekom, aynı zamanda Nokia tarafından ileride sunulacak 5G teknolojisi ile uyumlu otomasyon çözümlerine yönelik ürün ve hizmetleri de Türkiye’de ilk kez deneyimleyecek operatör olacak. İşbirliği kapsamında 5G standartları, 5G teknolojisinin şebekeye entegrasyonu konularında da çalışmalar yapılacak. İki şirket ayrıca 5G teknolojisi ile birlikte günlük hayatta örneklerine daha fazla rastlanacak olan Nesnelerin İnterneti konusunda da ortak çalışmalar yürütecek. Bu işbirliği çerçevesinde Türk Telekom 5G yazılımları ile ilgili mevcut çalışmalarına ek olarak Nokia’nın uluslararası bilgi birikimini de şebekesine ve kullanıcı uygulamalarına entegre edecek ve 5G teknolojisinin Türkiye’de daha hızlı gelişmesini sağlayacak.

Gelecek on yılların teknolojileri için bugünden hazırız

Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, Türk Telekom olarak Nokia ile 4.5G’de başladıkları işbirliğini, 5G teknolojisi alanında da sürdürmekten memnuniyet duyduklarını belirtti. Aslan, her iki şirketin 5G’nin yol haritasının çizilmesinde büyük rol oynadığını belirterek, şunları söyledi:

“Türk Telekom olarak Türkiye’nin dijital devrimini gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Bu hedef doğrultusunda 4.5G’de olduğu gibi 5G’de de ülkemize ve kullanıcılarımıza en ileri teknolojiyi sunmayı amaçlıyoruz. İletişim ve teknoloji altyapımız, Türkiye’de 4.5G ve 5G gibi her türlü yeni nesil mobil hizmetin bel kemiğini oluşturuyor. Türkiye’de henüz 4.5G teknolojileri için altyapı çalışmaları tamamlanmadan önce 5G üzerinde çalışmaya başladık.  Bu çalışmalarımızı şimdi de Nokia ile yaptığımız işbirliği ile devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlaşma ile Nokia’nın uluslararası deneyimi ve Türk Telekom’un gücünü birleştiriyoruz. Ülkemizin 81 ilini birbirine bağlayan fiber altyapımız sayesinde sadece bugünün değil, 5G ve ötesindeki teknolojiler dâhil önümüzdeki on yılların teknolojik gelişmelerine uyum sağlama kapasitesine sahibiz. 4.5G ile başlayan yeni mobil dönemde yatırımlarımız ve geniş fiber altyapımız sayesinde sadece 4.5G’nin değil, 5G ve gelecek on yılların mobil teknolojilerinde lider olmaya hazırız” dedi.

Nokia Türkiye ve Orta Asya Başkanı Ernst Nassl, imzalanan anlaşmadan duyduğu memnuniyeti belirtti ve konu ile ilgili şunları söyledi:“5G, teknolojilerde kullanıcıların imkanlarını arttırarak, bir sonraki sanayi devrimini gerçekleştirecek nitelikte bir teknolojidir. Uzun soluklu iş ortaklıklarımız olan Türk Telekom ile Nesnelerin İnterneti sayesinde Türkiye’deki farklı sektörler için katma değer yaratmak ve aynı zamanda müşterilerin kullanıcı deneyimi kalitesini arttıracak yenilikçi çözüm ve servisler sağlamak amacı ile 5G teknolojisini işletmelerin hizmetine sunacağız. Nokia olarak sadece 5G teknolojisinin araştırma ve standardizasyonu konusunda öncü bir rol oynamakla kalmıyor, aynı zamanda bu ekosistemlerin gelişmesine ve bu şekilde herkesin bundan fayda sağlamasına da destek veriyoruz.”

Bu haber toplam 17062 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim