• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

'Türk Telekom, yatırımda ve büyümede Türkiye’nin örnek modeli'

'Türk Telekom, yatırımda ve büyümede Türkiye’nin örnek modeli'
Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, bu yıl 11’incisi gerçekleşen Türk-Arap Ekonomi Forumu’na özel konuşmacı olarak katıldı.

Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, Türk ve Arap iş dünyasının liderlerini bir araya getiren, hükümet yetkililerinin ve uluslararası yatırım kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin yer aldığı 11. Türk-Arap Ekonomi Forumu’nda “Yatırımda ve Büyümede Başarı Sembolü Türk Telekom” başlıklı özel bir konuşma gerçekleştirdi. Aslan, Türkiye’nin ulusal ve uluslararası çaptaki başarılarının dijital alandaki en büyük destekçisi ve ortağı olduklarını vurguladı.

Bölgenin ekonomi ve iş dünyası liderlerini bir araya getiren etkinlikte Türkiye telekomünikasyon sektörünü temsilen yer alan Aslan, halka arzdan bu yana Türk Telekom’a yatırım yapan yabancı yatırımcıların payının yüzde 55’ten yüzde 74’e çıktığını söyledi. Aslan: “Bu durum hem Türk Telekom hem de Türkiye’ye olan güvenin en büyük göstergesi oldu” dedi.

‘Bilgi ve iletişim teknolojileri harcamalarında her yüzde 1 oranındaki büyüme, kişi başına düşen geliri yüzde 1,8 artırıyor’

Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, Türk Telekom’un altyapı yatırımlarıyla ülkenin dijital omurgasını oluşturmanın ötesinde, geliştirdiği kullanıcı servisleri ve kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile GSYH, istihdam ve refaha da büyük katkı yaptığını belirtti. Türk Telekom’un stratejik vizyonunun Türkiye ile sınırlı kalmadığını, tüm bölgeyi kapsadığını söyleyen Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Günümüzde bilgi ve iletişim teknolojileri sadece etkilediği sektörler için değil, ekonomi ve refahın gelişimi için de hayati bir role sahip. Ülkemizde bilgi ve iletişim teknolojileri harcamalarında her yüzde 1 oranındaki artış, kişi başına düşen geliri yüzde 1,6 ile 1,8 arasında büyütüyor” diye konuştu.

Türkiye’nin bilgi toplumu olma yolunda önemli adımlar attığını belirten Aslan, sadece son üç yılda bilgi ve iletişim teknolojileri harcamalarının yüzde 12 arttığını ve bu harcamaların milli gelirdeki oranının yüzde 3,5’e ulaştığını belirtti. Türkiye’nin bilgi ve iletişim teknolojilerinin gücüyle büyüme konusunda çok önemli avantajları ve potansiyeli olduğunu söyleyen Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hükümetimizin 2023 vizyonu çerçevesinde bilgi ve iletişim teknolojileri harcamalarının milli gelirdeki payının 2023’te yüzde 8’e çıkarak 160 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Bu artışın en büyük destekçisi ise Türkiye’nin dijital ortağı Türk Telekom olacaktır”.

Türk Telekom’un yatırımlarını artırarak bu vizyonda yoluna devam edeceğini ifade eden Aslan, “Yatırımlarımızla, her haneyi ve şirketi fiberle ve yüksek hızda genişbant teknolojisiyle bağlamayı, Türkiye’yi bölgesinde dijital bir merkez haline dönüştürmeyi ve dolayısıyla tüm endüstrilerin büyüme dinamosu olarak daha fazla istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Tüm bunları yapmak için yatırım programımızı hızlandırdık. Son on yılda lisans bedelleri hariç yaptığımız 21 milyar TL’nin üzerine, önümüzdeki 3 yılda yine lisans harcamaları hariç toplamda 10 milyar TL yatırım kararı aldık” dedi.

Türk-Arap Ekonomi Forumu 11. kez düzenlendi

Bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen Türk-Arap Ekonomi Forumu, Türkiye’nin Arap ülkelerine ticaret hacminin 2014 yılında yüzde 29’u bulması ve bölgenin, AB’den sonra Türkiye’nin en büyük ihracat pazarı olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Forumda odaklanılan ana başlıklar arasında reformlar, ekonominin canlandırılması ve büyüme odaklı yatırım gibi konular yer aldı. Ayrıca Türk-Arap ekonomi iş birliğinin daha da gelişmesi için neler yapılabileceği konusunda deneyimler paylaşılarak yol haritası çıkarıldı.

Bu haber toplam 17665 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim