• BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

1 milyona yakın hat gerçek sahibini buldu

1 milyona yakın hat gerçek sahibini buldu
BTK Başkanı Sayan, mobil telefon hizmetlerinden, adlarına düzenlenmiş abonelik sözleşmesi olmadan yararlanan 994 bin 480 kullanıcının, hatlarını kendi üzerlerine kaydettirdiğini söyledi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, abonelik sözleşmesi imzalanmadan ve tüketiciye ait kimlik belgesi fotokopisi alınmadan cep telefonu hattı verilmediğini ifade etti. 

Hattın kullanıma açılabilmesi için ilgili belgelerin eksiksizliği ve doğruluğunun işletmeci tarafından kontrol edilmesi gerektiğini söyleyen Sayan, gerekli teyit işleminin İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Merkezi Nüfus İdaresi Sisteminden yapılması zorunluluğu olduğunu anlattı.

Abonelik kayıtlarının tam, doğru ve güncel bilgilerden oluşması ve abonelik sözleşmelerinin işletmeci arşivinde muhafaza edilmesi yükümlülüğünün bulunduğunu hatırlatan Sayan, şunları kaydetti:

"Kurumumuzca gerekli denetimler yapılmakta ve tespit edilen ihlaller karşısında idari yaptırımlar uygulanmakta. 2012'de aldığımız kararla, mobil telefon hizmetlerini kendi adlarına abonelik sözleşmesi olmaksızın kullananların, kullandıkları hatları kendi üzerlerine kaydettirmek amacıyla abonelik işlemlerinin gerçekleştirilmesi için 1 Ekim 2013'e kadar süre tanınmış, sonrasında bu süre 1 yıl daha uzatılmıştı. Düzenleme kapsamında kullanıcılara sunulan fırsattan yararlanarak kendi adına abonelik sözleşmesi olmaksızın kullandıkları hatları üzerine kaydeden abone sayısı toplamda 994 bin 480'dir."

Sayan, genellikle ön ödemeli hatlarda kişilerin bilgisi dışında çok sayıda hat açıldığının tespit edilmesi üzerine, bir kişinin kendi üzerine alabileceği ön ödemeli bireysel hat sayısına Türk vatandaşları için 15, yabancılar için de 3 olmak üzere sınır getirildiğini dile getirerek, yine bir bayi tarafından bir kişi adına açılabilecek ön ödemeli bireysel hat sayısının sınırlandırılmasıyla açık hatların önüne geçilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Bu haber toplam 18008 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim