• BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Posta Kongresi 2.500 delegeyi 2 hafta ağırlayacak

Posta Kongresi 2.500 delegeyi 2 hafta ağırlayacak
Dünya posta sektörünün geleceğine yön verecek 26. Dünya Posta Kongresi, 20 Eylül-7 Ekim tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek UPU üyesi 192 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 delegenin katılacağı ve iki hafta sürecek kongrede, 50 ülkeden bakanlar ağırlanacak.

Dünya posta sektörünün geleceğine yön verecek 26. Dünya Posta Kongresi, 20 Eylül-7 Ekim tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayesinde PTT AŞ ev sahipliğinde gerçekleşecek "26. Dünya Posta Kongresi", Hilton İstanbul Bomonti Otel ve Konferans Merkezi'nde 20 Eylül'de başlayacak.

Dünya Posta Birliği (Universal Postal Union-UPU) üyesi 192 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 delegenin katılacağı kongrede, 2017-2020 yılları arasında yürürlükte olacak “Dünya Posta Stratejisi” belirlenecek.

Teknolojik gelişmeler, iletişim sektöründeki yenilikler, ortak ihtiyaçlar ve çeşitli sorunlara yönelik çözümler ışığında şekillenecek dört yıllık strateji, kongrenin yapıldığı şehir olması dolayısıyla İstanbul'un adını taşıyacak.

Kongrenin en önemli toplantılarından biri “Bakanlar Konferansı” olacak. 4 Ekim'de “Sürdürülebilir Kalkınmanın Dağıtımı: Vatandaşlar, İşletmeler ve Ülkeleri Birbirine Bağlama” temasıyla gerçekleşecek konferansta, “Toplumsal ve Finansal İçerme/Yayılma Yoluyla Gelişmenin Teşvik Edilmesi”, “Ticaretin Kolaylaştırılması ve İlerletilmesi”, “Dijital Ekonomide Postanın Potansiyelini Açığa Çıkarma” ve “Geleceği Postalamak: Dönüşüm İçin Küresel Koalisyon” başlıklı oturumlar düzenlenecek.

UPU üyesi yaklaşık 50 ülkenin bakanının katılacağı konferansın sonuçları dört yıllık posta stratejisinin temellerini oluşturacak. Türkiye, Bakanlar Konferansı'nın eş başkanlığını Fildişi Sahili ile yürütecek. İstanbul'da düzenlenecek kongre sonrasında UPU'nun ana organlarından İdari Konsey Başkanlığı, 2020'de yapılacak kongreye kadar Türkiye tarafından üstlenilecek.

Kongre, dokümanlarının büyük çoğunluğunun delegelere elektronik ortamda iletilecek olması nedeniyle kağıt dostu kongre olarak da anılacak.

26. Dünya Posta Birliği Kongresi konulu anma pulu

“26. Dünya Posta Birliği (UPU) Kongresi” konulu anma pulu 3,20 lira, söz konusu pula ait ilk gün zarfı 4 lira, konuya ilişkin hazırlanan portföy ise 25 lira bedelle 20 Eylül'de PTT işyerlerinde, www.filateli.gov.tr web adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa sunulacak.

Filatelik ürünlerin satışıyla aynı tarihte Hilton İstanbul Bomonti Hotel ve Sirkeci PTT Merkez Müdürlüğünde “26. Dünya Posta Birliği (UPU) Kongresi 20.09.2016 İSTANBUL” ibareli ilk gün damgası kullandırılacak

İstanbul Dünya Posta Strateji̇si̇ kabul edi̇lecek

Kongrede, 2017-2020 arasında yürürlükte olacak “Dünya Posta Stratejisi” belirlenecek. Posta ağının birbiriyle bağlantılı işleyiş yapısını geliştirme, sürdürülebilir ve modern ürünlerin ortaya çıkmasını, kullanılmasını ve kullanımda kalmasını sağlama, etkili pazar işleyişi yaratma gibi hedefler içerecek “İstanbul Dünya Posta Stratejisi”, inovasyon, entegrasyon ve kapsayıcılık ilkelerine vurgu yapacak.

1874'te kurulan ve PTT AŞ'nin kurucu üyeleri arasında yer aldığı UPU, 1948'den beri Birleşmiş Milletler ihtisas organı olarak görev yapıyor. 25. Dünya Posta Kongresi, 2012'de Katar'ın başkenti Doha'da yapılmıştı. O dönemde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Başbakan Binali Yıldırım, 26. Kongre'nin Türkiye'de düzenlenmesini teklif etmiş, kongre sonunda bu teklif kabul edilmişti.

Bu haber toplam 144231 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim