• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Turkcell altyapısını yeniliyor

Turkcell altyapısını yeniliyor
Turkcell, altyapısında kullandığı ürünleri yenileyerek Türkiye'nin en geniş frekans spektrumunu müşterilerine en yeni teknolojileri destekleyen ekipmanlar ile sunuyor.

Turkcell, altyapısında kullandığı ürünleri yenileyerek Türkiye'nin en geniş frekans spektrumunu müşterilerine en yeni teknolojileri destekleyen ekipmanlar ile sunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Avrupa'nın en fazla frekans spektrumuna sahip operatörü Turkcell, bir yandan 4.5G şebekesine yatırım yapmaya, diğer yandan da 2G ve 3G şebekelerini en son teknolojilerle yenilemeye devam ediyor.

Modernizasyon projesi kapsamında altyapıda kullanılan bileşenler, daha fazla enerji tasarrufu sağlayan ürünler ile yenilenirken, çevre dostu bu yaklaşım sayesinde günde yaklaşık 200 bin kWh, yılda ise 73 milyon kWh enerji tasarrufu sağlanacak. 2017 sonuna kadar devam edecek proje ile müşteri ihtiyaçları doğrultusunda kapasiteler artırılırken, uçtan uca gelecek nesil iletişim teknolojilerine hazır bir altyapıya geçilmiş olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Grup Başkanı Gediz Sezgin, gerçekleştirdikleri altyapı modernizasyon projesinin 5G için de çok önemli bir hazırlık olduğunu belirterek, 4.5G ile müşterilerine çok daha üstün bir uygulama deneyimi sunmaya başladıklarını bildirdi.

Sezgin, şunları kaydetti:

"Bu deneyimi yukarı taşımak için altyapı yatırımlarımıza da durmaksızın devam ediyoruz. Buna aslında bir anlamda 5G'ye giden yol da diyebiliriz. 5G'nin getireceği en önemli yeniliklerden birisi enerji tasarrufu alanında olacak. Hem son kullanıcı tarafında kullanılan cihazların hem sensörlerin hem de altyapı tarafında kullanılan modüllerin artık daha az enerji harcadığı bir dünyaya gidiyoruz. Biz de şimdiden daha az enerji kullanan ürünler ile hem altyapımızı geleceğe hazırlıyoruz hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz."

Bu haber toplam 10264 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim