• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

'Bak kadın postacı geliyor'

'Bak kadın postacı geliyor'
PTT Eskişehir Başmüdürlüğünde dağıtıcı olarak görev yapan 17 kadın, sırtlarındaki 10-12 kilogramlık çantalarıyla kent sokaklarını adım adım dolaşıyor.

 

PTT Eskişehir Başmüdürlüğünde dağıtıcı olarak görev yapan 17 kadın, kent sokaklarını adım adım dolaşarak, postaları adreslere teslim ediyor.

Sırtlarındaki 10-12 kilogramlık çantalarıyla kent sokaklarını gezerek posta dağıtan kadınlar, görevlerini layıkıyla yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Odunpazarı Posta Dağıtım Merkezi Şefi Kerem Özcanlı, 2013'ten itibaren merkezdeki kadın postacı sayısının artamaya başladığını söyledi.

Kadınları özellikle çarşı bölgesinde görevlendirdiklerini anlatan Özcanlı, "Ayrıca bir de motosikletli dağıtıcımız var. Kadın postacıların kesinlikle performansından memnunuz. Erkek işi olarak görülen bir mesleği mükemmel şekilde yerine getiriyorlar. Vatandaşlarımız da onları görünce şaşırıyor, inanmayanlar bile oluyor. Vatandaşlarımız onların çalışmalarını görünce bu işin erkek işi olmadığını kanıksar hale geldi." ifadelerini kullandı.

Başdağıtıcı Tuğba Şener de 2 yıldır Eskişehir'de görev yaptığını belirterek, "Kurumuzda erkek dağıtıcılar fazla ama bizim de sayımız artıyor. Erkek odaklı iş olmasına rağmen performansa baktığımızda çok fark görülmüyor. Hatta kadınların performansının daha iyi olduğu anlaşılıyor. Postalar genelde günübirlik dağıtılması gerektiği için çok dikkatli ve titiz çalışıyoruz." diye konuştu.

Postacılardan Seyhan Teker, 4 yıldır bu işi yaptığını anlatarak, "İşimi severek ve isteyerek yapıyorum. Önceki yıllardaki gibi Ayşe teyzenin askerdeki oğlundan gelecek mektup yok ama sonuçta gelen gönderileri yerinde ve zamanında teslim etmeye çalışıyoruz." dedi.

Motosikletli posta dağıtıcısı Sibel Daşdemir (22) ise "Önceden postacıyı severek karşılıyorlarmış. Sevdiklerinden mektup geliyormuş. Şimdi daha ise daha farklı. Şu ana kadar trafikte sıkıntı yaşamadım. Kadın olduğumuzu görünce yol veriyorlar. Vatandaşlar anlayışlı oluyor." ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 12585 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim