• BIST 9524.59
  • Altın 2490.344
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.7207
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

2 bin 163 'kırsal' dünyaya bağlanacak

2 bin 163 'kırsal' dünyaya bağlanacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Türk Telekom bölgesel kalkınma ve askeri karakolların özel iletişimi için 2 bin 163 kırsal yerleşim yerini telefon ve internete kavuşturuyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türk Telekom, kırsal alanda halen telefon ve internet altyapısı olmayan köy, mezra, askeri birlik ve benzeri yerleşim yerlerine sabit telefon ve internet altyapısı kurulması ve işletilmesine ilişkin projenin 3. faz anlaşmasını imzaladı.

Evrensel Erişim Hizmeti projesi kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü ve Türkiye'nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom arasında gerçekleşen işbirliği ile askeri karakollar dahil en küçük yerleşim birimine kadar Türkiye'nin dört bir yanına telefon ve internet hizmeti götürülecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:
500 milyon TL'lik altyapı yatırımı

İlk fazı 2010 yılında imzalanan proje kapsamında şu ana kadar 2 binin üzerinde yerleşim yeri ve askeri birliğe telefon ve internet altyapısı kuruldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca tespit edilen yerleşim yerlerine götürülen sabit telefon ve internet hizmeti ile başta karakollardaki askeri personel olmak üzere kırsal bölgelerdeki vatandaşların dış dünya ile iletişimi mümkün olurken, bölgesel kalkınma hedeflerine de ciddi destek sağlanıyor.

Türk Telekom işbirliği ile telefon ve internet erişimini artırmak için 2010 yılından bu yana 326 milyon TL'lik altyapı yatırımı gerçekleştirildiğini kaydeden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ArslanBakan Arslan, "Maliyetini Evrensel Hizmet Fonu'nun üstlendiği projenin 2018'de tamamlanacak 3. faz sözleşmesi ile 2010 yılından bu yana yapılan yatırım toplamda 500 milyon TL'yi bulacak" dedi.

"Bölgesel kalkınma hedefine destek"

"Tüm vatandaşlarımızın telefon ve internet hizmetine bölgesel bir fark hissetmeksizin en yüksek kalite ile diledikleri zamanda ulaşabilmelerini hedefliyoruz" diyen Bakan Arslan, "Bu kapsamda başlattığımız 'Elektronik Haberleşme Altyapısı Olmayan Askeri Birlik, Köy, Mahalle, Mezra ve Benzeri Yerleşim Yerlerine Telefon ve İnternet Altyapısının Kurulması ve İşletilmesi' projesi ile başta askeri karakollarımızdaki personelin özel iletişimi olmak üzere, Anadolu'nun en ücra köşelerindeki en küçük yerleşim birimlerine kadar ülkenin dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımız uzaktaki akrabalarına rahatlıkla ulaşabilecek. İsterse uzaktan eğitim dahil olmak üzere internetten birçok farklı hizmeti alabilecek" şeklinde konuştu.

Haberleşme Genel Müdürü Kılıç: 
5G teknolojisinin yayılması açısından da avantaj

Proje kapsamında kurulum yapılan lokasyonların büyük bir kısmında hiçbir operatörün altyapısı bulunmadığını hatırlatarak projenin erişim hizmetleri açısından önemini vurgulayan Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç, bugüne kadar bilgi toplumunun geliştirilmesine katkı sağlamak ve bilgisayar okur-yazarlığı da dahil olmak üzere bilgi teknolojilerinin yaygınlaştırılmasına dair birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydederek şunları söyledi:

"Türk Telekom'un kurulumunu yaptığı, ülkenin dört bir yanına götürülen bu altyapı önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek 5G gibi yeni teknolojilerin de hızla kurulması ve yaygınlaşması açısından ülkemize büyük avantajlar sağlayacak. Ayrıca teknik altyapının olmadığı, kalkınmada öncelikli bölgelerde yaşayan vatandaşların iletişim konusundaki dezavantajlarını da önemli ölçüde gideriyor."

Türk Telekom CEO'su Doany: 
Altyapı kurulumu yüzde 94 tamamlandı

Türk Telekom CEO'su Dr. Paul Doany ise, 2010 yılında sabit telefon ve internet altyapısı olmayan yerleşim yerlerine bu hizmetlerin götürülmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile başlatılan projede altyapı kurulumunun yüzde 94 oranında tamamlandığını belirtti.

Proje kapsamında telefon ve interneti olmadığı tespit edilen 2.163 yerleşim yeri ve karakolun tamamına altyapı kurulmasının hedeflendiğini kaydeden Doany, "2.163 yerleşim yerinden 2 bin 033'ünde sabit telefon ve internet altyapısı kurulumu tamamlandı ve şu anda aktif kullanımda. 3. fazda, 2018 yılı sonuna kadar hedeflenen yerlerin tamamına altyapı kurulumu gerçekleştirilecek ve tüm altyapının bakım ve işletim çalışmaları sürdürülecek. Türk Telekom olarak vatandaşların hayatına dokunan her türlü hizmet ve teknolojiyi ülkenin dört bir yanında yaygınlaştırma hedefimiz kapsamında yeni ürün ve hizmetleri ihtiyaç duyulan her yere hızla götürmek üzere faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" bilgisini paylaştı.

Bu haber toplam 6144 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim