• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Türk Telekom'dan büyük başarı!

Türk Telekom'dan büyük başarı!
Türk Telekom‘un kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan Telefon Kütüphanesi, uluslararası alanda başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom‘un kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan Telefon Kütüphanesi, uluslararası alanda başarılarına bir yenisini daha ekledi. Son olarak proje, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP), Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Business Call to Action (BCtA) programına kabul edildi. 

Eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasına ve bilgiye erişimde fırsat eşitliğine sağladığı katkı ile sürdürülebilir kalkınma hedeflerini destekleyen Telefon Kütüphanesi, dar gelirli-dezavantajlı grupların toplumsal hayata katılımına destek olması yönüyle BCtA üyesi olmaya layık görüldü. 2013 yılında aynı programa İnternetle Hayat kolay projesi ile kabul edilen Türk Telekom, bu başarıya sahip Türkiye’deki ender şirketlerden biri olma unvanını da üstlenmiş oldu.

Türk Telekom, sabit telefonlardan sunulan Telefon Kütüphanesi hizmetini, daha çok görme engelliyle buluşturma amacıyla mekândan bağımsız olarak mobil kullanıma sundu. Yılın başında kullanıma sunulan uygulama, şimdiden 16 bin kez indirildi. Proje kapsamında kullanıma sunulan bir diğer yenilik ise gönüllülerin mobil cihazları ile kitap seslendirebilmelerine olanak tanıyan Kitaplara Ses uygulaması oldu. Bu uygulama ise bugüne kadar 12 bini aşkın kişi tarafından kullanıldı.  

Türk Telekom’un Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) iş birliği ile yürüttüğü kurumsal sosyal sorumluluk projesi Telefon Kütüphanesi, bugüne kadar 230 bin defadan fazla aranarak yaklaşık 4,6 milyon dakika dinlendi; mobil uygulaması ise 4 ayda 12 bin kez indirildi. 

Bu haber toplam 8111 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim