• BIST 8718.11
  • Altın 2244.828
  • Dolar 32.333
  • Euro 35.1639
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

PTT, 117'nci yaşını kutluyor

PTT, 117'nci yaşını kutluyor
23 Ekim 1840 tarihinde posta hizmetlerini yürütmek üzere Posta Nezareti’nin kurulmasıyla temelleri atılan, yüzyıllar içinde gelişerek millî bir kuruluş yapısına ulaşan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.) 177. yaşını kutluyor.

PTT A.Ş.’nin günümüzde küresel bir marka haline geldiğini ve büyük bir kurumsal dönüşümden geçtiğini belirten PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanı Kenan Bozgeyik, “PTT A.Ş. posta ve kargo taşımacılığı başta olmak üzere bankacılık, sigortacılık, e-ticaret, lojistik gibi alanlarda başarılı faaliyetler göstererek bir holding yapısına ulaştı. 4 bin 500’ü geçen işyeri sayısı, 40 bini aşan insan kaynağı ile sürdürülebilir kârlı büyümeyi her yıl üstüne koyarak gerçekleştiren PTT’miz, Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanlığı unvanı ile küresel posta sektörüne yön veriyor, sektörün gelişimine liderlik ediyor” dedi.

PTT A.Ş.’nin e-ticaret alanında da global bir oyuncu haline geldiğini kaydeden Genel Müdür Bozgeyik, “ePttAVM.com platformumuzu dünyaya açıyoruz. Yurt dışı işbirliklerimizle posta kuruluşlarının e-ticaret altyapılarının geliştirilmesine destek veriyor, onların mevcut teknik altyapıları ve ürün havuzlarıyla kolaylıkla entegre olabilecekleri bir e-ticaret platformu sunuyoruz. ePttAVM.com, KOBİ ve perakende tedarikçilerinin e-ihracat kapısı olma yolunda da ilerliyor” diye konuştu.

PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanı Kenan Bozgeyik, kargo alanında PTT’nin Türkiye’nin en geniş dağıtım ağına sahip olduğunu ve bu sektörde Ar-Ge yatırımlarını artırarak vatandaşa daha kaliteli hizmet sunmak için çalıştıklarını ifade etti. Günümüzde kargosunu teslim almak üzere bütün gün evde beklemek istemeyen bir müşteri profili olduğunu söyleyen Genel Müdür Bozgeyik, “PTT A.Ş. olarak standart teslimata alternatifler geliştiriyoruz. ‘Kargomat 7/24’ adıyla yeni bir hizmeti 177. yılımızda uygulamaya alıyoruz. Bu sayede gönderilerin Kargomat 7/24 cihazından da alınabilmesi seçeneğini sunarak kullanıcılar üzerindeki zaman ve mekan kısıtlamasını kaldırıyoruz” dedi.

177. yılda bankacılık sektörüne de PTT A.Ş. olarak damga vuracaklarını belirten PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanı Kenan Bozgeyik, bu alandaki gelişmelerle ilgili şunları söyledi: “176. yılımızda, yani geçtiğimiz sene PTT A.Ş. olarak 177. yıl şerefimize 177 işyeri açmayı hedefledik. Bu hedefimizin üzerinde başarı göstererek 185 işyerimizi hizmete sunduk. Bununla beraber halkımızın bankacılık işlemlerini kolaylıkla yerine getirebilmesi adına 50’yi aşkın mobil şubemizi devreye aldık. Önümüzdeki dönemde geliştireceğimiz ve sunacağımız ürün ve hizmetlerle hedefimiz vatandaşlarımızın tek adresi olabilmek. Onun için var gücümüzle çalışıyoruz.”

 

Bu haber toplam 23268 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim