• BIST 9882.78
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Ahmet Arslan: Sansür değil yasal düzenleme

Ahmet Arslan: Sansür değil yasal düzenleme
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, internetten TV yayınlarına yönelik düzenlemenin internetteki yayınlara sansür değil, yasal düzenleme getirdiğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundaki "Güvenli İnternet Günü 2018" etkinliklerine katıldı.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arslan, internet yayınlarına yönelik RTÜK denetimi hakkında konuştu.

Düzenlemenin internetteki yayınlara sansür değil, yasal düzenleme getirdiğini belirten Arslan, şunları söyledi. 

"Özgürlükler sınırsız değil. Biz gerek TV yayınları gerek radyo yayınları konusunda eğer milli güvenliğe müzahir bir yanlışlık yapılıyorsa bununla ilgili işlem yapmak durumundayız, yapıyoruz.

Bugün televizyonlarda sansür mü var? Her program yayınlanabiliyor. Değer yargıları ölçüsünde yayınları yapılıyor. Hiçbir şekilde hiçbirinin yayını engellenmiyor. Nereye kadar? Bir yanlış yayın, ülkenin milli güvenliğine, bekasına, insanlarımızın değer yargılarına zarar verilecek bir yayın yapılıyorsa orada müdahale ediliyor.

İnternet üzerinden yapılan TV yayınlarda, herhangi bir düzenleme olmamasından kaynaklı insanlar burada yanlışlık yapabiliyorlar. Bizim amacımız burada bir yasal düzenleme getirmek ve yasal düzenleme getirmek. Hiç kimsenin yaptığı doğru yayına müdahale etmek değildir. Hiç kimsenin yaptığı çalışmaya müdahale etmek demek değildir.

TV yayıncılığında her ne ki normalse, yapılabiliyorsa aynı şeyin internet yayıncılığında yapılabilmesini istiyoruz. Bunun dışında bir yanlışlık varsa da elbette o yanlışlığın engellenmesi gerekir. Getirilen düzenlemenin amacı budur. "Sansür getiriyor" demek kadar da yanlış bir şey yok."

Bu haber toplam 25329 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim