• BIST 9645.02
  • Altın 2418.15
  • Dolar 32.5564
  • Euro 34.8009
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

İnternete RTÜK denetimi komisyondan geçti

İnternete RTÜK denetimi komisyondan geçti
Kabul edilen değişikliğe göre; radyo ve televizyon hizmetlerini internet üzerinden sunmak isteyen hizmet sağlayıcıları üst kuruldan yayın lisansı, bu yayınları internet ortamından iletmek isteyen platform işletmecileri de üst kuruldan yayın iletim yetkisi

İnternet ortamında düzenli yapılan yayınların RTÜK'ün denetim kurallarına tabi tutulmasını düzenleyen madde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Buna göre konuya ilişkin madde düzenleme ile, "RTÜK'ten geçici yayın hakkı veya yayın lisansı bulunan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar, bu hak ve lisansları ile yayınlarını internet ortamından da sunabilecek" şeklinde değiştirildi.

Radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerini sadece internet üzerinden sunmak isteyen medya hizmet sağlayıcıları üst kuruldan yayın lisansı, bu yayınları internet ortamından iletmek isteyen platform işletmecileri de üst kuruldan yayın iletim yetkisi alacak.

RTÜK'ten geçici yayın hakkı veya yayın lisansı bulunmayan ya da bu hak veya lisansı iptal edilen gerçek ve tüzel kişilerin yayın hizmetlerinin internet ortamından iletildiği tespit edilirse, sulh ceza hakimi, internet ortamındaki yayınla ilgili içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesine karar verilebilecek.

Düzenlemeye ilişkin eleştirilere yanıt veren Maliye Bakanı Ağbal, yayıncılığın kısıtlanması, internet ortamındaki yayınların daraltılması, bazılarının durdurulmasına yönelik düşüncelerinin olmadığını söyledi. Ağbal, bir piyasa faaliyeti varsa bunu yürütenlerin hepsinin aynı kurallara tabi olması gerektiğini kaydetti.

Hükümet, internetteki yayın içeriklerinin denetiminin yapılamaması ve elde edilen gelirlere vergi yansıtılamamasını düzenleme için gerekçe gösterirken, muhalefet partileri ise bunu bir "sansür paketi" olarak yorumluyor.

Bu haber toplam 28310 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim