• BIST 8876.85
  • Altın 2240.894
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.1251
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Yerli baz istasyonu ULAK hizmete sunuluyor

Yerli baz istasyonu ULAK hizmete sunuluyor
ASELSAN ana yükleniciliğinde hayata geçen ULAK Baz İstasyonları projesinde son noktaya gelindi. Yeni baz istasyonu yarın Kars'ta düzenlenecek bir törenle kullanılmaya başlanacak.

Mobil iletişim teknolojilerinin milli tasarım ile kazanımında bir mihenk taşı olan ULAK Baz İstasyonu’nun Evrensel Hizmet Projesi Faz 1 kapsamında ilk parti teslimatının Nisan ayında gerçekleşmesinin ardından yarın Kars’ta yapılacak törenle baz istasyonları servis vermeye başlayacak. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan’ın katılacağı törenle açılacak ilk baz istasyonunun ardından yenileri hızla devreye girecek.

489 yerli baz istasyonu kurulacak

Geliştirme ve üretim faaliyetleri Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve ULAK Haberleşme A.Ş. ile koordineli şekilde ASELSAN ana yükleniciliğinde devam etmekte olan ULAK Baz İstasyonlarının kurulumları tüm hızı ile devam ediyor. Mayıs ve Haziran 2018 aylarında yapılacak diğer teslimatlarla, ana operatörlüğü Turkcell tarafından yapılan Evrensel Hizmet Projesi Faz 1 kapsamında toplamda 489 adet sahaya yerli baz istasyonu kurulmuş olacak. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone tarafından yürütülecek Evrensel Hizmet Projeleri (Faz 1 ve Faz 2) Türkiye’nin her yerinde kullanılabilecek.

4.5G’den 5G’ye geçiş aşamasında, iletişim teknolojilerinde önemli bir dönüşüm süreci yaşanacak. Bu dönüşüm sürecinde mobil cihaz sayısının ve çeşitliliğinin artması, şebeke kullanım oranının yoğunlaşması, yeni güvenlik gereksinimlerinin ortaya çıkması gibi bir dizi faktörün önemli rol oynaması bekleniyor. 5G ile birlikte ortaya çıkacak bu dönüşüm sürecinde oluşacak fırsatların değerlendirilmesi noktasında ULAK, ülkemiz için bir başlangıç olacak. Yaşantımızın her alanında kullanılacak bu teknolojinin milli imkânlarla geliştirilmesi ülkemizin için önemli miktarda döviz kaybının da önüne geçecek.

Bu haber toplam 64284 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim