• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Pilotlar için yeni uygulama

Pilotlar için yeni uygulama
Pilotlar ve hava trafik kontrolörleri için Atmaca adında WhatsApp uygulaması geliştirildi.

Pilotlar ve hava trafik kontrolörleri için Atmaca adında WhatsApp uygulaması geliştirildi.

ATMACA, Yeni Nesil Hava Trafik Yönetim Sistemi, yaklaşımı itibari ile dünyada bir ilk.  Fikir olarak 2010 yılında ortaya çıktı. Toplam 2 patent ve 5 istem den oluşan mimari çözüm çok ilgi gördü. YASAD ( Yazılım Sanayiciler Derneği) tan ilk manevi destek geldi. 12 danışman hizmeti ve onların yönlendirmesi ile TUBITAK 1512 kapsamında ilk can suyunu 100.000 TL girişimci desteği devamında da Teknopark İstanbul un proje için yer tahsis etti.

Amsterdam’da yapılan ITEA-3  organizasyonu kapsamında ATMACA  ilk uluslar arası arenada görücüye çıktı.  Toplam 43 ülkeden oluşan ve geleceğin teknolojilerinin Akademisyenler ve üst düzey ARGE firması yöneticileri tarafından değerlendirildiği her seferinde 100 den fazla projenin katıldığı bir organizasyon da ilk 5'e kalarak jüri karşısına çıkma şansı elde etti.

ULUSLARARASI ARENA KENDİNİ GÖSTERDİ

ITEA-3 Organizasyonun'da  öne çıkan projeler listesinde gösterildi. ATMACA uluslararası arenada sunuldu. ATMACA projesi artık AIRBUS ve BOEING gibi firmaların gözlemi altında.

Uygulama, pilotlar ile Hava Trafik Kontrolörleri arasındaki sesli haberleşmenin yerine mesajla haberleşme getiriyor. Uçuşların dijital ortamda hava trafik kontrolörleri arasında yönetilmesine olanak veriyor  ve tüm uçuş haberleşmesi kayıt altına alınıyor.

Uçakların anlık olarak havayolu şirketi tarafından izlenmesi, her daim irtibata geçilebilmesi ve havayolunun kendi uçuşlarını reaktif yerine pro-aktif olarak yönetilmesi kabiliyetini kazandırıyor.

Avrupa ve Amerika havacılık otoriteleri mesaj tabanlı bir yönetim sistemi için ARGE firmalarını cesaretlendiriyor. Artan hava trafiğinin daha efektif yönetilmesi için yeni bir çözüm arayışı var.

MEVCUT TEKNOLOJİ YETERSİZ

Telsiz konuşmasında  yanlış anlaşılma çok yoğun yaşanmakta bu da zaman zaman yakın geçişlere sebebiyet vermekte. Bağlantı dağlık bölgelerde ve kötü hava şartlarında ya kopuyor ya da sesin kalitesi bozuluyor. Dışarıdan müdahaleye açık Yeni İhtiyaçları karşılamayacak bir teknoloji Önerilen mesaj tabanlı teknolojiler ise çok pahalı.

Bu haber toplam 16105 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim