• BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Turkcell, 'nesnelerin interneti'ne hazırlanıyor

Turkcell, 'nesnelerin interneti'ne hazırlanıyor
Turkcell, 4.5G şebekelerde 'Dar Bant - Nesnelerin İnterneti' desteğini Türkiye'de hizmete açan ilk operatör oldu.

Turkcell, 4.5G şebekelerde yeni nesil inovatif uygulamaların kullanımı için gerekli olan NB IOT (Dar Bant - Nesnelerin İnterneti) desteğini Türkiye'de hizmete açan ilk operatör oldu.

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, "4.5G'nin devreye girmesiyle birlikte yeni teknolojilerin de hızla hayatımıza girdiğini görüyoruz. Bu yeni teknolojilerin en önemlilerinden biri de Dar Bant - Nesnelerin İnterneti. Akıllı şehir uygulamalarının yanı sıra birçok sektörde yenilikçi çözümleri mümkün kılacak olan Dar Bant - Nesnelerin İnterneti ile yakın gelecekte milyarlarca cihaz birbirleriyle haberleşecek. Türkiye'de, rakiplerimizden farklı olarak 4.5G'de sahip olduğumuz frekansların sağladığı avantaj ve geniş kapsamımız sayesinde Dar Bant - Nesnelerin İnterneti teknolojisinde de en iyi hizmeti biz sunuyoruz." dedi.

Turkcell'in 4.5G şebekesinde hayata geçen bu yeni teknoloji sayesinde makineler hızlı ve efektif biçimde birbirleriyle iletişime geçerek şehirlerde yaşamı daha kolay ve akıllı hale getiriyor. Örneğin otopark sorunu olan kalabalık şehirlerde kullanılacak bu yeni teknoloji sayesinde hızla iletişim kuran sensörler ile otoparklarda önceden yer rezerve edilerek zamandan ve yakıttan tasarruf sağlanabiliyor. Yine aynı şekilde çöp konteynerlerine yerleştirilecek sensörler sayesinde de çöplerin doluluk oranına göre çöpler zamanında toplanabiliyor.  Öte yandan bu teknoloji tarım, hayvancılık sektörüne de yeni bir soluk getiriyor. Nem ölçümüne göre tarım alanlarının otomatik sulanmasıyla verimin artışı sağlanırken, hayvancılık alanında da takip uygulamaları daha efektif ve kolay hale geliyor.

Bu haber toplam 8750 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim