• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Levent Marina'nın tadilatı tamamlandı

Levent Marina'nın tadilatı tamamlandı
Dirinler Döküm, Turizm ve Liman işletmeleri A.Ş'nin Genel Müdürü Melih Dirin, 70 yat yanaşma kapasitesine sahip marinada açılacak 8 restoran ve kafeterya ile kente yeni ve nezih bir merkez kazandıracaklarını bildirdi.
Levent Marina'nın tadilatı tamamlandı

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'ndan İzmir Levent Marina Tesisleri'nin işletme hakkını 7 yıllığına kiralayan Dirinler Döküm, Turizm ve Liman işletmeleri A.Ş'nin Genel Müdürü Melih Dirin, 70 yat yanaşma kapasitesine sahip marinada, şubat ayı sonunda açılacak 8 restoran ve kafeterya ile kente yeni ve nezih bir merkez kazandıracaklarını bildirdi.

Dirin yaptığı açıklamada, İzmir Körfezi'nin girişindeki İnciraltı Çakalburnu mevkisindeki marinanın, deniz bölümünde çek çek yeri ile 70 yatın yanaşacağı bölümlerde tadilat çalışmasının tamamlandığını ve müşterilerin hizmetine girdiğini söyledi. Marinanın kara bölümünde bulunan iş yerlerinin yedisinin butik işletme yapacak kişilere kiralandığını, birini de 'kaliteli bir et lokantası yapmak istediklerini' belirten Dirin, 'Bu iş yerinin kiralanmasında acele etmiyoruz. Türk, italyan, Fransız mutfağı ağırlıklı restoran ve kafeteryalarımız Şubat ayı sonunda hizmete girecek. Levent Marina'da yapılan düzenlemelerle kente yeni, Balçova'ya nezih bir merkez kazandıracağız. Saat 02.00'ye kadar canlı, yaşanır, denizle içiçe bir yaşam bölgesi hazırlanmasına çaba gösteriyoruz' dedi.

Bölgeyi merak eden yurttaşların zaman zaman gelip, marinayı gezdiklerini ifade eden Melih Dirin, şunları kaydetti:

'Bölgede daha önce projeye aykırı yapılar vardı. Bunlar yıkılarak, projeye uygun hale dönüştürüldü. Bu çalışmalarda Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın önemli desteğini gördük. Marina tam olarak hizmet vermeye başladığında burada yaklaşık 700-800 kişiye istihdam sağlayacak. 70 yatın marinada konaklaması, ihtiyaçlarını bölgeden sağlaması izmir'in ekonomisine katkı getirecek. Marinayı tekne sahiplerinin gönül rahatlığıyla konaklayabileceği nezih bir mekan haline dönüştürdük. Deniz taksisi projemiz var. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile deniz taksisinin çalıştırılmasına yönelik görüşmelerde bulunacağız. Deniz taksisi ile körfezin iki yakasındaki Karşıyaka ile Güzelyalı'yı Göztepe'yi, İnciraltı'nı yakınlaştırmak istiyoruz. insanlarımızın daha kısa sürede deniz yolu ile belediyenin iskelelerini kullanarak bir yerden bir yere ulaşmasına aracılık etmek arzusundayız.'

İzmir'de amatör denizciliğin geliştirilmesi amacıyla yapılan ve kullanım hakkı 49 yıllığına Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) verilen izmir Levent Marina Tesisleri, 1987 yılında hizmete girdi. İzmir'in kent içindeki tek marinası olan ve bünyesindeki restoran, eğlence mekanlarıyla sosyal yaşama renk katan bölge, işletmeciler ve TSKGV arasında yaşanan anlaşmazlıklar yüzünden uzun süredir bakımsız kalmıştı. Dirinler Döküm, Turizm ve Liman işletmeleri A.Ş, bu yılın Haziran ayında TSKGV'nin Ankara Genel Merkezi'nde yapılan ve 4 firmanın katıldığı ihalede, ayda 61 bin 750 TL bedelle işletme hakkını 7 yıl süreyle kiralamıştı.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 2542 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim