• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Kadınlar metrobüs şoförlüğü yapabilecek

Kadınlar metrobüs şoförlüğü yapabilecek
Yolculardan büyük ilgi gören İstanbul Büyükşehir Belediyesi otobüs işletmesinin kadın İETT şöförleri, İstanbulluları metrobüste de şaşırtmanın hazırlığında.

Kadın şoförlerin gözü metrobüste!

Yolculardan büyük ilgi gören İstanbul Büyükşehir Belediyesi otobüs işletmesinin kadın İETT şöförleri, İstanbulluları metrobüste de şaşırtmanın hazırlığında.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi otobüs işletmesinde çalışan 6 kadın şoför yolculardan büyük ilgi görüyor. Ancak kadın şoförler kendilerine verilen sözün tutulmasını ve bir an önce metrobüs şoförlüğü yapmak istediklerini söylüyor

Kadın otobüs şoförlerinin gözü metrobüste

Kadıköy-Fenerbahçe seferlerinde çalışan İETT şoförü 6 kadın yolculardan büyük ilgi görüyor. İlk olarak otobüse bindiklerinde kadın şoförleri şaşkınlıkla karşılayan yolcular, otobüsten indiklerinde ise kadın şoförlerden duydukları memnuniyeti anlatıyor. Belediye tarafından "Metrobüste kadın şoför" projesinde seçmeye katılarak başarılı olduklarını, ancak metrobüste çalışmaları gerekirken hala İETT şoförü olarak görev yaptıklarını belirten kadınlar, bir an önce metrobüste şoförlük yapmak istediklerini söyledi. Erguvan renkte otobüslerde çalışan kadın şoförler güleryüzlü davranışları, düzenli çalışmaları ve dikkatli sürüşleriyle vatandaşlardan tam not alıyor. 20 yıldır otobüs şoförlüğü yaptığını belirten Zeynep Alemdar, "Otobüs kaptanıyım, 20 yıldır bu işi yapıyorum. Türkiye'nin her yerine yerli yabancı turist taşıyordum. Sonra böyle bir teklif geldi. Buradan da Belediye Başkanı'mız Kadir Topbaş'a verdiği sözü hatırlatmak istiyoruz. Çünkü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde işe başlayacaktık. 2 yıl oldu henüz başlayamadık" dedi.

SEVEREK YAPIYORLAR

Figen Korkutan ise, "Ben direksiyon hocasıyım aslında bu işi yapmaya yeni başladım. Diğer arkadaşlarla birlikte metrobüs sınavına girmiştik. Onu kazandık ve 2 yıldır bekliyoruz, hala ümitliyiz" ifadesini kullandı. Adana'da uzun zamandır kadın şoförlerin çalıştığını ve İstanbul'un geç kaldığını ifade eden şoför Belkıs Güreli de, "Ben büyük araçlarda profesyonel olarak 2006 yılında çalışmaya başladım. 1987'den beri sürücülük yapıyorum. Personel ve öğrenci taşıyarak başladım. Ama o zamanlar yaşımız yetmiyordu. Şimdi ne bileyim biraz hayatın şartları, seviyorum bu işi belediye otobüsünde devam ediyorum. Aslında eskiden bizi yoldan çıkarmaya çalışırlardı ama zaman geçtikçe insanlar bize alıştılar" dedi.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 3333 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim