• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Vivo NEX çerçevesiz ekranla gelecek

Vivo NEX çerçevesiz ekranla gelecek
Akıllı telefon üreticisinin yeni modeli Vivo NEX neredeyse sıfır çerçeveli bir ekrana sahip olacak.

Telefon üreticileri gelişen teknoloji ile beraber ekranı tüm ön yüzü kaplayan modellere doğru geçiş yapıyor. Giderek azalan çerçeve kalınlığı yeni modellerde iyice azalıyor. Çinli üretici Vivo da çığır açacak yeni bir model ile sektöre yeni bir soluk getiriyor.

Firmanın 12 Haziran'da tanıtılması beklenen NEX modelinde neredeyse sıfır çerçeve bulunacak. Firmanın bu yıl düzenlenen MWC etkinliğinde görücüye çıkardığı APEX konsept modelinin gerçeğe dönüşmüş hali olacak NEX ile ilgili yeni bir sızıntı ortaya çıktı.

Telefonun tasarımını net bir şekilde gösteren görselde ön panelin neredeyse tamamını kaplayan çerçevesiz ekran açık olarak görülüyor. Gödeye saklı selfie kamerasıyla gelen NEX, bu sayede neredeyse sıfır çerçeveye sahip olabilecek.

Sızdırılan görüntüde parmak izi sensörü de görünmüyor. Muhtemelen telefonda ekrana entegre bir parmak izi sensörü bulunacak. Fotoğrafta bu özellik de görülüyor.

Sızan fotoğraf dışında telefonla ilgili bazı bilgiler de açığa çıktı. Bunlar arasında farklı NEX modellerinin bulunacağı ve bunların farklı bütçelere hitap edecek özelliklere sahip olacağı yer alıyor.

NEX S ailenin en güçlüsü olacak

Vivo NEX'in ailesinin en üst düzey modeli olması beklenen NEX S’in muhtemelen Qualcomm’un en üst seviye işlemcisi Snapdragon 845 kullanması ve 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza kombinasyonuna sahip olması bekleniyor.

2316 × 1080 piksel çözünürlüğünde 6.59 inçlik ekrana ev sahipliği edecek cihazın neredeyse hiç çerçevesi olmayacak. Ekrana entegre parmak izi okuyucusuna sahip olacak Vivo NEX S’in ön kamerası ekranın üst kısmından fiziksel bir şekilde çıkarılarak kullanılabilecek.

Vivo NEX özellikleri nasıl olacak?

Telefonun ana kamerası ise biri 12 Megapiksel, diğeri 5 megapiksel olmak üzere çift kamera şeklinde olacak. Ön kameranın ise 8 Megapiksel çözünürlüğe sahip olması bekleniyor.

NEX S’in bir alt versiyonu olan NEX’te ise Qualcomm’un yeni duyurduğu Snapdragon 710 güç verecek. Cihazda 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza yer alacak.

Serinin en alt sürümü olan NEX A modeli de, NEX S modelinde olduğu gibi Snapdragon 710 işlemcisinden güç alacak.

Bu haber toplam 3555 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim