• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Instagram fotoğrafları nasıl indirilir?

Instagram fotoğrafları nasıl indirilir?
Bu yazımızda Instagram fotoğraf indirme yöntemlerini anlatıyoruz. Siz de bu yöntemleri kullanarak popüler paylaşım platformundaki fotoğrafları indirebilirsiniz.

Dünyanın en popüler sosyal paylaşım sitelerinden biri olan Instagram üzerinde her gün milyonlarca fotoğraf paylaşılıyor. Zaman zaman çok beğendiğimiz bu fotoğrafları indirmek istediğimizde ise bunun birden fazla yöntemi bulunuyor.

Bu yazımızda farklı platformlarda Instagram fotoğraflarını nasıl indirebileceğimizi anlatıyoruz. Siz de bu yöntemlerden birini kullanarak Instagram fotoğraflarını bilgisayar, tablet ya da telefonunuza yüklendiği boyutta indirebilirsiniz.

Instagram fotoğraf indirme yöntemleri - Android

Android işletim sistemine sahip bir telefon ya da tablette Instagram'daki bir fotoğraf indirmek için ilk olarak bir uygulama yüklemeniz gerekiyor. Bu iş için birçok uygulama yer alsa da Teknolojioku olarak biz InstaSave isimli Google Play Store'da yer alan uygulamayı öneriyoruz. Ücretsiz olan uygulama sadece fotoğraf değil aynı zamanda videoları da indirne imkanı sunuyor. InstaSave ek alorak repost yapma gibi normalde Instagram'da bulunmayan özellikleri de destekliyor.

Uygulamayı telefona yükledikten sonra indirmek istediğimiz fotoğrafın sağ üst köşesinde bulunan üst üste 3 nokta ikonuna tıklayıp 'Paylaşım URL'si al' komutuna dokunup fotoğrafın adresini kaydetmemiz gerekiyor. Ardından InstaSave uygulamasını açtığımızda ise kopyaladığımız fotoğrafın bulunduğu gönderi karşımıza çıkacak. Burada yapmamız gereken tek şey ise 'Download' tuşuna dokunmak. Bu işlemden sonra istediğimiz fotoğraf telefon ya da tabletimize indirilmeye başlıyor.

Instagram fotoğraf indirme yöntemleri - iOS

Android'de olduğu gibi iOS için de birçok Instagram fotoğraf yükleme uygulaması mevcut. Bunların neredeyse tamamı repost gibi özelliklere de sahip. Biz bu yazımızda uygulama olarak Regrammer - Instagram reposter isimli çözümü kullanıyoruz. Farklı uygulamaların olduğunu da belirtelim.

Uygulamayı açtıktan ve Instagram hesabınızla giriş yaptıktan sonra fotoğrafı indirmek istediğiniz paylaşıma geldiğinizde zaten size Repost ya da Share seçenekleri sunuluyor. Share seçeneği altından fotoğrafı telefonunuza ya da tablet bilgisayarınıza indirmeniz mümkün hale geliyor.

Instagram fotoğraflarını bilgisayara indirme

İsterseniz bilgisayar üzerinden de Instagram fotoğraflarını indirebiliyorsunuz. Bunun için ilk olarak Chrome tarayıcısı üzerinden www.instagram.com adresinden Instagram hesabına giriş yapmanız gerekiyor. Ardından fotoğrafını indirmek istediğimiz gönderinin bulunduğu sayfaya geliyoruz. Burada sayfanın boş bir yerinde sağ tıklayıp 'sayfa kaynağını görüntüle' komutuna tıklamamız gerekiyor.

Karşımıza sayfanın kaynak kodları geliyor. Burası biraz karışık görünse de basit bir iki adımdan sonra fotoğrafımızın linkini alacağımızı belirtelim. Açılan sayfada CTRL+ F tuş kombinasyonu ile arama yapalım. Arama kutusuna JPG yazdıktan sonra Enter tuşuna bastığımızda karşımıza ilk gelen uzun bir link fotoğrafın orijinal boyutunun adresi olacaktır. Genelde fotoğrafın adresi https://instagram. şeklinde başlıyor ve karmaşık bir adres olarak görünüyor.

Bu adresi kopyalayıp yeni bir tarayıcı sayfasına yapıştırıp enter tuşuna bastığımızda fotoğrafın orijinal hale karşımızda görünüyor. Bu adımdan sonra yapmamız gereken tek şey fotoğrafın üzerine sağ tıklayıp 'resmi farklı kaydet' komutu ile bilgisayara kayıt etmek.

 

Bu haber toplam 3129 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim