• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

EVOFONE'dan Xiaomi açıklaması!

EVOFONE'dan Xiaomi açıklaması!
Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin Türkiye'deki faaliyetleri ile ilgili iddialar hakkında resmi temsilci EVOFONE'dan açıklama geldi.

Geçtiğimiz günlerde forumlara da yansıyan bir tartışma Xiaomi'nin Türkiye'deki faaliyetleri ile ilgili kafa karışıklığına sebep olmuştu. Türkiye'de farklı temsilci firmalarla çalışan Xiaomi, son olarak EVOFONE ile çalışmaya karar vermiş ve bunu bir basın toplantısı ile duyurmuştu. Ancak toplantı sonrası ortaya çıkan bazı iddialar şirketin resmi temsilci olmadığını söylüyordu.

Bizim de haber olarak değerlendirdiğimiz bu iddialar sonucunda Xiaomi'den resmi bir açıklama gelmedi. Ancak markanın Türkiye distrübütörü EVOFONE bir açıklama göndererek kendilerinin resmi temsilci olduklarını ifade etti.

Xiaomi temsilcisi EVOFONE'dan açıklama geldi!

İşte EVOFONE'dan gelen resmi açıklama. Noktasına ve virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz:

"Mobil iletişim ürünleri satış ve satış sonrası hizmet sektörünün öncü markalarından EVOFONE’un, Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin Türkiye yetkili distribütörlüğü hakkında medya yayın organlarında çıkan asılsız haberleri ve polemikleri yakından takip etmekteyiz.

Bugüne kadar dünyanın önde gelen ve sektör dinamiklerini değiştiren teknoloji markalarının ürünlerini ithal ederek bu ürünleri Türk tüketicileri ile buluşturan ve kendi tasarımı olan EVO RS serisi cep telefonları ile bu alanda önemli bir pazar payı elde eden EVOFONE, Xiaomi markasının ülkemizdeki yetkili distribütörüdür.

Xiaomi ve EVOFONE şirketleri arasında 2018 yılının Mayıs ayında uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde karşılıklı sözleşmeler akdedilmiş olup EVOFONE şirketi, Xiaomi’nin Türkiye distribütörü olmuştur. Sözleşmeler aynı zamanda Mi Shop açma, Türkiye’deki marka haklarını temsil etme ve koruma maddelerini de içermektedir.

Bu doğrultuda EVOFONE, 2018 yılının Eylül ayı içerisinde Vadi İstanbul’da bir Mi Shop açmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Xiaomi’nin inovatif ve erişilebilir tasarım anlayışı ile akıllı telefondan televizyona, notebooktan drone’a, bisikletten scooter’a kadar farklı ürün çeşitleri ile yeni nesil teknolojik ürünleri, Mi Shop’larda Türk tüketiciler ile buluşacaktır.

EVOFONE’un bu alandaki yatırımları, 2018 yılının sonuna kadar Forum İstanbul’da açılacak ikinci Mi Shop’la da devam edecektir. Önümüzdeki aylarda Xiaomi’nin merakla beklenen ürünleri hem Mi Shop’lar hem de EVOFONE iş ortakları kanalıyla tüketiciler ile buluşturulacaktır.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız."

EVOFONE hakkında iddialar neydi?

'Geliyor gelmiyor' derken Xiaomi resmi olarak Türkiye'de faaliyete başlamıştı. 16 Ağustos 2018 günü yapılan bir basın toplantısı ile tüm Türkiye'ye duyurulan bu adım beraberinde bazı tartışmaları da getirdi. Xiaomi Türkiye fanları tarafından kurulan miuiturkiye.net'in forum sayfalarında paylaşılan bir yazıdaki iddiaya göre (o yazıyı da buradan okuyabilirsiniz) markanın resmi olarak ülkemize gelmedi iddia ediliyordu.

Bu haber toplam 2557 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim