• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

iPhone XS nasıl olacak?

iPhone XS nasıl olacak?
Apple'ın 12 Eylül 2018 tarihinde tanıtacağı ve ismi muhtemelen iPhone XS olacak yeni telefon modeli ile ilgili bugüne kadar bilinen bilgileri sizler için bir araya getirdik.

Her sene yeni ürünler ile karşımıza çıkan ABD'li teknoloji devi Apple, bu yıl da Eylül ayında başta iPhone olmak üzere birçok yeni cihazın tanıtımını gerçekleştirecek.

Firma, basın mensuplarına gönderdiği davette bu yıl etkinliğin aynen geçen yıl olduğu gibi 12 Eylül 2018 tarihinde yapılacağını duyurdu. Sızan bilgilere göre geçtiğimiz yıl çerçevesiz ekranlı iPhone modelini iPhone X olarak adlandırılan Apple’ın bu yılki iPhone modellerini iPhone XS olarak adlandıracağı belirtiliyor. 

Apple'ın onuncu yılına özel olarak piyasaya sürdüğü iPhone X modeli, yapılacak etkinlikte yeni versiyonlarına sahip olacak. Firma, ismi iPhone XS olacak modelde yeni bir numara vermek yerine 'S' takısıyla geliştirme ve güncellemeler yapacak.

iPhone XS modeli iPhone X modelinin biraz daha güçlü donanımlı bir versiyonu olarak düşünülebilir. 5,8 inç ekranla gelmesi beklenen iPhone XS, bir önceki sürümde olduğu gibi çentikli tasarım anlayışına sahip olması bekleniyor.

Mevcut iOS 12 beta sürümü, 5,8 inçlik iPhone XS’in daha fazla bilgi ve ayrıntıyı tek bir görünümde sergileyen iPad benzeri yatay uygulamaları destekleyebileceğini ileri süren bilgiler de mevcut. XS modelinde A12 işlemcisinin yer alacağı da konuşulanlar arasında. A11 Bionic’in başarısını sürdürmesi beklenen işlemcinin Apple’ın ilk 7 nm’lik işlemcisi olacağı ifade ediliyor. 

iPhone XS donanım özellikleri!

Daha ufak işlemcinin hem daha iyi performans hem de daha uzun bir pil ömrü sağlaması bekleniyor. Üçlü kamera sisteminin bu yıl yerine önümüzdeki yıl tanıtılacak iPhone modellerinde kullanılacağı iddia ediliyor.

O yüzden yeni gelecek olan modeller de üç kameralı iPhone beklentisine girmemenizi öneririm. Uzay grisi ve Gümüş renk seçeneklerine ek bu yılki iPhone XS modellerinde Altın renk seçeceğinin de gelme ihtimali oldukça kuvvetli.

4 GB RAM'li 5,8 inçlik iPhone XS'in başlangıç fiyatının 899-949 dolar olacağı iddia ediliyor. Uygun modelin depolama seçenekleri arasında 64 GB ve 256 GB, daha yüksek fiyattan satılacak modellerin ise 64 GB, 256 GB ve 512 GB hafıza seçenekleriyle geleceğine kesin gözüyle bakılıyor.

iPhone XS kamera özellikleri!

5.8 inç büyüklüğünde 1125 x 2436 piksel çözünürlüğünde ve 458 ppi piksel yoğunluğundaki OLED ekranın kullanılacağı yeni model, ekran açısından önceki modele benzer olacak.

Ek olarak 12 Megapiksel çözünürlüğündeki çift kamera, XS modelinde de geliştirilerek kullanılabilir. Bu konuda daha önce de belirttiğim gibi, 3 kameralı bir iPhone görmek şimdilik hayal diyebiliriz. 

iPhone XS Türkiye fiyatı ne olur?

Şu an iPhone X'in Türkiye fiyatı 7.499 TL'den başlıyor. 64 GB için olan bu fiyat 256 GB için 8.559 TL'ye çıkıyor. Bu fiyatın yine aynı kalacağını tahmin ediyorum. Ancak 512 GB için bu rakamın 10 bin TL'ye yaklaşması ya da aşması bekleniyor. 

iPhone XS ve XS Plus modellerinin 12 Eylül'de yapılacak tanıtımın ardından Ekim ayında satışa sunulması bekleniyor. 

Bu haber toplam 2462 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim