• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Türk Telekom devrime erken başlıyor

Türk Telekom devrime erken başlıyor
Türk Telekom, resmî olarak 1 Ocak'ta başlayacak AKN'siz internet uygulamasından daha önce Türkiye’nin dört bir yanındaki abonelerini; limitsiz internetle buluşturmaya hazırlanıyor.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre Aralık ayından itibaren "Evde İnternet" limitsiz paketlerini güncelleyecek olan Türk Telekom; hem yeni hem de mevcut müşterilerine de uygun fiyatlarla limitsiz paketlere geçiş imkanı sunmuş olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun mevcut Türk Telekom Evde İnternet abonelerine Aralık ayından itibaren çok uygun koşullarla şu anki AKN hızlarına göre daha yüksek hızda limitsiz ek paketlere geçme imkanı sunacaklarını söyledi.

Dursun ayrıca bu fırsattan yararlanmak istemeyen abonelerin internet paketlerine de mevcut taahhüt süreleri boyunca "Hediye GB" ve şu an hızlarına göre daha yüksek hızda "Limitsiz Ek Paket" gibi avantajlar tanımlayacaklarını da ifade etti.

"MEVCUT ABONE PAKETLERİNİN HIZLARI VE KAPASİTELERİ DE ARTACAK"

Hakan Dursun, yeni uygulamanın resmî olarak yürürlüğe girmesinden daha önce müşterilerine limitsiz paket seçenekleri sunmaya başlayacaklarını aktararak AKN’nin kalkmasından mevcut müşterilerin olumlu yönde yararlanacağını kaydetti.

Hakan Dursun bunlara ek olarak:

"Limitsiz üst paketlere geçmek istemeyen mevcut abonelerimizi taahhütlerinin bitimini beklemeden kendilerine ücretsiz olarak tanımlayacağımız "Limitsiz Ek" paketleri ile internet erişimlerine devam edecek. Ayrıca Aralık ayından itibaren 3 ay boyunca AKN paketli müşterilerimize; mevcut limitlerine ek olarak her ay 50 GB hediye edeceğiz. Müşterilerimizin kendi paket limitleri ile birlikte bu 50 GB'lık ek limiti de aşması durumunda ise kendilerine ücretsiz olarak tanımlayacağımız "Limitsiz Ek" paketleri devreye girecek" dedi.

Bu sayede mevcut müşterilerinin limit aşımından sonra bile hiçbir fiyat farkı ödemeden AKN uygulamasına göre daha hızlı bir şekilde internet kullanımını sürdüreceğini vurgulayarak "Kısacası, tercihi ne olursa olsun müşterilerimizin internet deneyimini iyileştirmiş ve onlara daha hızlı ve kapsamlı bir internet erişimi sağlamış olacağız. Yeni müşterilerimiz de limitsiz paketlerden dilediklerini seçebilecekler" diyerek konuyla ilgili bizleri bilgilendirmiş oldu.

Türk Halkının bir isteği ve ortak olarak Yetkililerimizden beklentilerimiz şudur:

Malum internetimizin Download (İndirme Hızları) her ne kadar yüksek olmasa da işimizi görecek şekilde idare etmekte. AKK'nin kaldırılması yerinde bir karar, bu karar halkın yüzünü güldürecek. Öte yandan en önemli sıkıntıyı şu an Upload (Gönderme Hızları) oluşturmakta. Zira her şeyin dijitalleştiği şu Dünya'da insanlar artık verilerini bulut sistemlerinde saklamakta.

Buluta dosya gönderirken Download değil Upload yapmaktayız. Upload hızımızın düşük olması buluta dosyalarımızı yedeklerken uzun süre beklememize neden oluyor. Download ve Upload hızları birbirleriyle dengeli olursa internet konusunda Türkiye adına çağ atlayacağımızı düşünüyoruz. Zira yurtdışındaki rakiplerimiz Uzakdoğu'daki Ülkeler ve ABD'de internet bizimkinden 5 kat daha hızlı.

Bunların dışında Sosyal Medya ve internet sitelerimize attığımız uzun dosya boyutuna sahip Fotoğraflarımız ve Videolarımız da yine Upload (Gönderme Hızı) probleminden dolayı Sosyal Medya ve internet sitelerimize geç bir şekilde yüklenmekte. Bu saydığımız Upload problemlerinin çözümü bizleri internet konusunda yeni başarılara daha fazla yaklaştırmış olacak. Bazı Avrupa Birliği Ülkelerinde de internet bizden şu an için iyi durumda. Türkiye olarak ilerleyen zamanlarda da bu sorunların çözüme kavuşturulacağına inanıyoruz. Yetkililerimiz; bu taleplerimizi ciddiye alırsa internette gerçekleştireceğimiz devrimlerimize bir yenisini daha eklemiş olacağız. Türk Telekom'un attığı adım çok olumlu. Rakiplerinin de aynı şekilde adım atmasını beklemekteyiz.

LAG ya da diğer adıyla Latency (Gecikme Süresi) sorunu da sıkıntıların en başında yer alıyor:

Türk Telekom gibi diğer rakiplerinde Türkiye'de yaşadığı en büyük sıkıntıyı halk arasında LAG; Dünya'da ise Latency olarak bilinen (Gecikme Süresi) sorunu oluşturmakta. Bu da Multiplayer yani internetten çoklu oyunculu oyun oynarken oyunda; kopma, kasma ve atılma sorunlarına neden oluyor. Bu; genellikle Avrupa Birliği Ülkeleri'ndeki rakiplerle oyun oynarken fazla hissedilmese de Avrupa Birliği Ülkeleri dışındaki rakiplerle oyun oynarken anında hissedilmekte.

Bunun nedeni de Ülkeler arasındaki internet hızlarının farklı olmasından kaynaklanıyor. Burada bizim Download (İndirme) ve Upload (Gönderme) hızımız rakibe oranla fazlaysa rakipte; kasma, rakipte Download ve Upload hızı fazlaysa bizde; kasma sorunu yani LAG olarak yansımakta. Dediğimiz gibi internet altyapımız ve çalışmalarımız ne kadar başarılı olur ve Dünya'daki rakiplerimizin kalitesini kısa bir sürede yakalarsak bu sorunların hiçbirini yaşamamış olacağız.

Bizim internetimiz ne kadar hızlı olursa rakiplerimiz; kasma sorunu yaşamış olur. Rakiplerin internetinin kasılması; bizim internetimizin kasılmasından her zaman daha iyidir.

Dünya'da İnternet Hızı olarak kaçıncı sırada yer alıyoruz?

Türkiye; internet hızı olarak Dünya'daki 200 Ülke arasında 91.sırada yer alıyor.

Not: Yeni gelişmeler oldukça bu konuda sizleri bilgilendiriyor olacağız.

Atılay AŞKALE - UlaşımOnline    

Bu haber toplam 11326 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim