• BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Türk Telekom ve Nokia'dan 5G denemesi

Türk Telekom ve Nokia'dan 5G denemesi
Türk Telekom ve Nokia; Endüstri 4.0, Kamu Güvenliği ve Akıllı Şehirler alanlarında ortak 5G denemeleri yaptı.

Ümraniye Teknopark'ta kurulan deneme alanındaki montaj hattı üzerindeki bir işlemi izleyip analiz etmek için kullanılan gerçek zamanlı video analitiği destekli arttırılmış gerçeklik (AR) uygulaması sayesinde, montaj hattı operatörü işlemdeki herhangi bir hata hakkında anında bilgilendirilerek olası üretim hataları gerçek zamanlı olarak önlenip düzeltildi.

Endüstri 4.0 alanındaki 5G denemelerine ilave olarak "Kamu Güvenliği" ve "Akıllı Şehirler" alanlarında da 5G denemesi gerçekleştiren Türk Telekom ve Nokia, 5G teknolojisinin yüksek veri iletme hızının mümkün kıldığı anlık görüntü aktarımını sanal gerçeklik (VR) kamera çözümleri ile birleştirdi.

5G çalışmalarına ilişkin bilgi veren Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, şunları kaydetti:

"Bu denemelerde gerçek zamanlı video analitiği ve yapay zeka teknolojileri dışında ultra düşük gecikme kabiliyeti sağlayan Multi-Access Edge Computing (Çoklu Erişimli Uç Kenar Bilişimi) teknolojisinden yararlandık. Sonuç olarak verilerin kullanılacağı uç noktaya yakın bir yerde işlenmesini sağlayarak işlemdeki gecikmeler önemli ölçüde azaltıldı. Nokia ile gerçekleştirdiğimiz bu denemeler ile 5G alanındaki çalışmalarımızı farklı bir alanda göstermiş olduk"

Türkiye, Orta Avrupa ve Orta Asya Nokia Başkan Yardımcısı Mikko Lavanti de Nokia'nın şimdiden dünya genelinde 30'dan fazla ticari 5G referansı olduğunu belirtti ve şöyle konuştu:

"Türk Telekom'la beraber gerçekleştirdiğimiz bu deneme ile 5G'yi Türkiye'de gerçeğe dönüştürme yolunda bir kez daha önemli bir adım atmış bulunuyoruz. Nokia'nın eksiksiz 5G portföyü sayesinde, 5. nesil haberleşme sistemlerinin uçtan uca tüm unsurlarını sunabiliyor ve dünyanın her coğrafyasındaki müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. En yakın gelecekte Türk Telekom'un da müşterilerine ultra geniş bantlı ve düşük gecikmeli 5G hizmetlerini sunması için destek olmaktan memnuniyet duyacağız."

Bu haber toplam 3255 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim