• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Çin'de İlk: Şehir İçi Dronla Teslimat

Çin'de İlk: Şehir İçi Dronla Teslimat
Çin'deki ilk şehir içinde dronla teslimat güney Çin metropolü Guangzhou'da işletmeye açıldı.

Çin'deki ilk şehir içinde dronla teslimat güney Çin metropolü Guangzhou'da işletmeye açıldı. İnsansız hava araçları iki istasyon arasında beş kilograma kadar ağırlığa sahip olan paketleri sekiz kilometre uzağa taşıyor. 
 
İşbirliği içindeki ortaklar lojistik şirketi DHL-Sinotrans ile Çin dron imalatçısı EHang. Uluslararası bir ekspres-firması Çin'de ilk kez böyle bir dronla mesafeli sevkiyat işletmesine girişiyor. 
 
Çin DHL-Express başkan yardımcısı Jack O'Neill, 16 Mayıs Perşembe günü yapılan açılışta, çok hızlı gelişen Çin piyasasının böyle bir sistem için ideal dinamik oluşturduğunu söyledi. 
 
Bağlantı, özellikle 13 milyon nüfuslu megakentin Songshanhu için yerleştirildi. Buradan dron ile Dongguan Liaobu'daki DHL'nin servis merkezine ekspres taşıma yapılıyor. 
 
Şimdiye değin otomobil ile 40 dakika süren işlem dron ile sekiz dakikada, hem de trafikten nasibini almaksızın tamamlanıyor. Dronun üst kısmında otomatik olarak bir alan açılıyor ve yere iniyor. Kutu biçimindeki yük kendiliğinden yüklenip boşaltılıyor. Müşteri -duruma göre- kimlik kartının tanınması ve yüzünün tanınması sonucunda açılan aralıktan kutusunu teslim alıyor veya teslimat için veriyor.
 
EHang'ın kurucusu Hu Huazhi, bunun, akıllı kentler için hava lojistik düzenlemesinin yeni bir başlangıcı olduğunu söyledi. Hu, akıllı dron sevkiyatlarının inovatif lojistik çözüm olarak yaygınlaşacağı ve başka yerlerde de gerçekleştirileceği varsayımından hareket ettiklerini belirtti.
 
DHL-güzergahında Falcon tipi beş kilogramlık yük taşıyan on kilometre menzilli ufak dronlar kullanılsa da, üretici firma 260 kilogram taşıyabilen yeni 184L tipi dronunu tanıttı. Bu tip insansız hava aracı saatte 130 kilometre hızla 25 kilometre uzağa uçabiliyor.  

 

Bu haber toplam 4218 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim