• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

İstanbul'da akıllı bisikletler cebe girdi

İstanbul'da akıllı bisikletler cebe girdi
İBB iştiraki İSPARK, her gün gelişen projesi İSBİKE’nin mobil uygulamasını yeniledi. Cepteki teknolojiyle İstanbul’da artık bisiklet kiralamak daha kolay.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) şehir genelinde hayata geçirdiği bisiklet yolları, İSBİKE markasını ve akıllı bisiklet kullanımını geliştirdi. Vatandaşlara spor yapma imkanı sunan projeyle kent genelinde alternatif ulaşım ağı da oluşturulmuş oldu.
 

İBB iştiraki İSPARK, bisiklet severler için İSBİKE mobil uygulamayı yeniledi. Vatandaşlar, yenilenen yüzü ve kolay kullanımıyla mobil mağazalardan indirebilecekleri uygulamayla “akılı bisiklet” kiralayabilecekler.
 

Navigasyon ile kolayca bulunuyor
 

İstanbullular veya turistler, akıllı telefonlarına indirdikleri İSBİKE cep uygulamasında bulunan navigasyon özelliği ile kendilerine en yakın akıllı bisiklet istasyonlarını görebiliyorlar. Kısa zamanda kiraladıkları akıllı bisikletlerle kaç kilometre yol yaptıklarını, kullanım oranlarını özellikle de sağlık aktivitelerini takip edebiliyorlar.

1576061872_sbike_1.jpg
Bisiklet yolları üzerinde, şehir parklarında ve arazi açısından uygun yerlerde akıllı bisiklet projesini yaygınlaştırmaya devam edeceklerini belirten İSPARK Genel Müdürü Murat Çakır, “Vatandaşlarımızın hem ulaşım hem de sağlık amacıyla daha rahat bisiklet kullanabilmeleri için mobil uygulamamızı yeniledik. Akıllı bisikletlere daha rahat ulaşabilecekler. Bisiklet sayımızı da kısa zamanda artıracağız” dedi.


İSBİKE’nin farklı kullanım seçenekleriyle yenilenen cep uygulaması, mobil mağazalardan ücretsiz olarak indirilebiliyor. İSPARK’ın Anadolu ve Avrupa yakasında bulanan toplan 144 istasyonundan İSBİKE mobil uygulamasıyla bisikletlerini kiralayabilen vatandaşlar; Florya’dan Yeşilköy’e, Karaköy’den Sarıyer’e, Bostancı’dan Kartal’a bisikletle ulaşabiliyor. Ayrıca Zeytinburnu ilçe güzergahında, Esenler ve Ümraniye millet bahçesinde akıllı bisiklet kiralayarak sağlıklı yaşama pedal çevirebiliyorlar.

Bu haber toplam 2157 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim