• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

5G özellikli HiCar teknolojisine sahip ilk otomobil mart ayında satışa çıkacak

5G özellikli HiCar teknolojisine sahip ilk otomobil mart ayında satışa çıkacak
Çinli SAIC Motor Corporation Limited ve Liuzhou Wuling Motors Co Limited ve General Motors’un ortak yatırımı olan SGMW, Huawei ile birlikte ilk 5G’li otomobilini tanıttı.

Huawei’nin ağustos ayında duyurduğu HiCar teknolojisi, SGMW’nin markası olan Baojun RC-6 markalı otomobile entegre edildi. Huawei ve Baujun iş birliğinin ürünü olan Baujun RC-6 isimli otomobil, otonom ve 5G bağlantı özelliği taşıyan ilk otomobil olarak tarihteki yerini aldı.

HiCar teknolojisi, Baojun RC-6’nın tüm akıllı teknolojilerle bağlantılı olmasını ve aracın hem içinde hem de dışında kesintisiz bir ağ bağlantısı sunmasını sağlıyor. Yeni aracın mart ayı içinde tüketicilerle buluşması hedefleniyor.
 
HiCar özellikle Baojun RC-6’nın belli başlı özelliklerini şöyle sıralamak mümkün:

Anında bağlantı: Herhangi bir akıllı telefonla araç içine girildiğinde otomatik olarak bağlantı kuruluyor.

Tek tıkla gezinme: Özel bir arayüze sahip olan HiCar teknolojisi, tüketicilere oldukça basit bir şekilde araçlarının sahip olduğu tüm özelliklere ve detaylara ulaşma imkanı veriyor.

Uzaktan ev kontrolü: Akıllı evleri de planlayan Huawei, HiCar teknolojisi ile tüketicilerin akıllı evlerini kontrol etmelerine yardımcı oluyor. Akıllı ev sistemlerini uzaktan kontrol edebilen araç kullanıcıları, tek bir uygulama üzerinden evlerindeki pek çok cihaza ulaşıp kontrol edebiliyor.

Sürücü yorgunluk takibi: HiCar teknolojisi, şoförün yorgunluğunu akıllı bant veya akıllı saat üzerinden kalp atış durumuyla takip ediyor. Yapay zekayla desteklenen bu özellik, araç içerisindeki kameralarla şoförün hareketlerini daima takip ediyor. Olası anormallik durumlarındaysa sistem, otomatik olarak uyarı veriyor.

Hareketle kontrol: Sürücüler, araç içerisindeki el hareketleriyle bazı komutlar verebiliyor.

Görüntülü arama ve uygulama paylaşımı: Sürekli olarak 5G ağ bağlantısına sahip olan HiCar, doğrudan araç üzerinden görüntülü arama yapmaya izin veriyor. Bu özellikle akıllı telefondaki tüm uygulamaları araca aktarmak mümkün hale geliyor.

Çin Uluslararası Radyosu

Bu haber toplam 1947 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim