• BIST 9547.11
  • Altın 2489.554
  • Dolar 32.5024
  • Euro 34.7991
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

3D Yazıcı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından destek aldı

3D Yazıcı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından destek aldı
Geleceğin üretim teknolojisi olarak bilinen Üç Boyutlu (3D) yazıcıyı tamamen yerli imkanlarla Türkiye’de geliştiren LTS Teknoloji, seri üretim için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan destek aldı.

Ankara’da seri üretime geçecek 3D Yazıcı, 350 dolarlık fiyatıyla tüm evlerde kullanılabilecek. Çocukların 3D yazıcı ile kendi legosunu üretebileceğini belirten LTS Teknoloji’den Talat Sam, “Çocukların hayal gücünü geliştiriyoruz. 3D yazıcı, Yüksek Hızlı Tren’in (YHT) planlamasında kullanılıyor” dedi.

350 DOLARA EVLERE GİRER

LTS Teknoloji’nin geliştirdiği 3D yazıcı ise Tekno Yatırım Destek Programı kapsamında 10 milyon liralık teşvik aldı. Böylece yazıcının Türkiye’de tamamen yerli imkanlarla seri üretime geçmesi için kritik bir eşik aşılmış oldu. Yaklaşık üç ay içinde Ankara’da 3D yazıcının seri üretimine başlayacaklarını söyleyen Sam, “Bu proje Türkiye için dönüm noktası olacak” dedi. 3D teknolojisinin yaklaşık 350 dolara satılacağını belirten Sam, Türkiye’nin teknolojide iyi bir noktada olduğunu kaydetti. Sam, 3D teknolojisiyle ilgili şunları söyledi.

YHT’LERDE KULLANILIYOR

“Bu proje Türkiye için dönüm noktası olacak. 3D dünyadaki en son teknolojik trendi ifade ediyor. Bu cihazla çocukların hayal gücünü geliştireceğiz. Seri üretimle ürünü ucuzlatıp evlerde kullanılmasını sağlayacağız. Pasta yapımından, oyuncaklara; kırılan masa ayağından, diş protezlerine ve savunma sanayine kadar tüm hayallerin gerçekleşmesi mümkün olacak. Şu anda 3D printer YHT’nin planlamasında kullanılıyor. Prototip trenlerin geliştirilmesinde 3D printerdan yararlanılıyor. Ağız, diş, bacak protezlerinde, robot teknolojilerinde ve maket yapımında kullanılabilir. İnşaatçıların bir senede ürettiği konut maketlerini bu teknolojiyle bir haftada geliştirebiliriz.

BTYK’DA GÜNDEM OLMALI

Dünyada 3D, üçüncü sanayi devrimi olarak adlandırılıyor. Türkiye de teknoloji devrimcileri arasına giriyor. Söz sahibi bir ülke oluyoruz. Treni kaçırmamak gerekiyor. Bu alanda kendi markamızı dünyaya duyurmamız lazım. Biz bu printerleri hem daha küçük hem daha ucuz yapıyoruz. 350 dolara her eve girebilir. Çocuklar bu sayede kendi legolarını tasarlayabilir. Ancak bu teknolojinin Bilim, Teknoloji Yüksek Kurulu’na (BTYK) sevk edilmesi gerekiyor. Bu kritik proje BTYK desteği alırsa Türkiye bir dönüm noktası yaşar.”

Bu haber toplam 2319 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim