• BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

iOS 9 güncelleştirmesi çıktı!

iOS 9 güncelleştirmesi çıktı!
Apple’ın geçtiğimiz haziran ayında ilk kez tanıttığı yeni işletim sistemi iOS 9 yayınlandı.

Haziran ayında düzenlenen WWDC 2015 konferasıyla birlikte beta sürümleri yayınlanan Apple’ın yeni mobil işletim sistemi sürümü iOS 9, Türkiye için yayınlandı.

FOTOĞRAFLARI SİLMEYE GEREK YOK

Cihazlara gelen güncellemenin boyutu yaklaşık olarak 1 GB olduğu için kullanıcıların güncelleme öncesi iOS 8 güncellemesindeki gibi fotoğraf ve müzikleri silmesine gerek kalmıyor.

NASIL YÜKLENİR?

Bu güncelleme iPhone, iPad ve iPod modellerini kapsıyor. Destekleyen Apple cihazınıza iOS 9 sürümünü yüklemek için yapmanız gerekenler oldukça kolay. Telefonunuzdan Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme sekmesinden iOS 9 güncellemesini görüntüleyebilirsiniz. Koşulları kabul ettikten sonra iOS 9, cihazınıza inip yüklenecektir.

DESTEKLEYEN MODELLER

iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerine iOS 9 sürümünü yükleyebilirsiniz.

iOS 9 ile gelen özellikler;

Siri’ye daha fazla akıl: Hatırlatma özelliği sayesinde kullanıcıların unutmak istemediği etkinlikler Siri’ye söylenecek ve Siri bunları hatırlatacak. Yeni Siri kullanıcılara tavsiyelerde de bulunacak.

TELEFON SAPIKLARINA SON

Bilinmeyen numaraya son: iOS 9 kullanıcılarını bilinmeyen numaralar aradığında, işletim sistemi otomatik olarak saniyeden kısa bir sürede internetten bir araştırma yapacak. Apple içerisinde bu numara kayıtlı ise bilinmeyen numaranın altına ‘olabilir’ yazısıyla beraber numaranın sahibi ekranda görünecek.

BATARYA ÖMRÜ 3 SAATE KADAR UZAYACAK

Şarja 3 saatlik çözüm: Apple, iOS 9 ile batarya azaldığında kullanılacak yeni özellikle kullanıcıların bataryalarının ömrünü 3 saate kadar uzatabilmesi mümkün olacak.

‘Haberler’ uygulaması: Haber kaynaklarındaki tüm içerikler tek bir uygulamada toplanacak. Kullanıcılar, seçtikleri ilgi alanları ve haber kaynaklarında yer alan içeriklere bu uygulama üzerinden ulaşabilecek.

İPAD'E ÇOKLU EKRAN ÖZELLİĞİ

iPad ekranları bölünecek: iOS 9 ile iPad’lere geliştirilmiş klavye ve çoklu ekran özelliği gelecek. Özel kısa yollara sahip bir klavyeye sahip olacak yeni iPad işletim sisteminde fiziksel klavye ile yapılanların hepsi iPad’in dokunmatik ekranında yapılabilecek. Buna ek olarak iPad’te çoklu uygulamalar daha rahat kullanılabilecek.

Toplu ulaşıma Apple desteği: iOS 9 ile haritalar uygulamasına toplu taşıma bilgisi (Transit View) özelliği geldi. Kullanıcılar toplu ulaşım araçlarının ne zaman geleceğini veya aktarmaların nasıl yapılabileceğini, bu Apple harita uygulaması üzerinden takip edebilecek.

Çizimle de not alınabilecek: Apple not alma uygulamasını da iOS 9 ile yenileyecek. Yeni uygulamada fotoğraf eklemek veya çizim yapabilmek mümkün.

SAĞLIK UYGULAMASI YENİLENDİ

İçilen suyu bile ölçecek: Apple iOS 9’da HealtKit sağlık uygulamasını da yenilendi. Apple Watch veya diğer sağlık ekipmanlarıyla yapılacak ölçümlerle içilen suyun miktarı bile buradan görüntülenebilecek.

Bu haber toplam 3329 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim