• BIST 9693.46
  • Altın 2509.616
  • Dolar 32.5735
  • Euro 34.7645
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

3D ve 4K teknolojileri tıp alanına katkı sağlıyor

3D ve 4K teknolojileri tıp alanına katkı sağlıyor
Tıp alanında görselleştirme teknolojisi, kısa sürede büyük yol kat etti. Analog, dijital, yüksek çözünürlük ve 3D aşamalarından geçen teknoloji, şimdi de 4K çözünürlüğe kavuştu.

eliştirilmiş 3D görüntü derinliği veya 4K teknolojisinin sunduğu daha yüksek kontrast, çözünürlük ve ayrıntı seviyesiyle yüksek kaliteli ekranlar, paha biçilemez medikal araçlar olmaya devam edecek. Üst düzey görselleştirme teknolojisi, medikal ekiplerin önemli bir aracı ve medikal ortamın her alanı için kritik bir kaynak haline geldi.

3D ve 4K teknolojileri, tıp alanında hassas görselleştirme çözümleri sunuyor

Tıp alanında görselleştirme teknolojisi, kısa sürede büyük yol kat etti. Analog, dijital, yüksek çözünürlük ve 3D aşamalarından geçen teknoloji, şimdi de 4K çözünürlüğe kavuştu. Geliştirilmiş 3D görüntü derinliği veya 4K teknolojisinin sunduğu daha yüksek kontrast, çözünürlük ve ayrıntı seviyesiyle yüksek kaliteli ekranlar, paha biçilemez medikal araçlar olmaya devam edecek. Üst düzey görselleştirme teknolojisi, medikal ekiplerin önemli bir aracı ve medikal ortamın her alanı için kritik bir kaynak haline geldi.

4K ve 3D teknolojileri sinemalara ve hatta evlere girmişken, medikal uygulamalar için yüksek kaliteli görselleştirme de bir öncelik haline geliyor. Aslında tıp, yüksek çözünürlüklü videonun en önemli uygulama alanı olabilir.

İster ameliyathanede ameliyat ister sınıfta eğitim için olsun, mümkün olan en yüksek video çözünürlüğü olmazsa olmazdır. 3D görüntüleme, ameliyatlar sırasında ve etkili bir eğitim için geliştirilmiş derinlik sağlıyor. Doktorlar, 2D'de elde edemedikleri seviyede görselleştirmeye kavuşuyor. Doktorlar, 3D kayıt ve oynatma kabiliyetlerinin 2D'ye kıyasla cerrahlara gerçekçi bir alan derinliği sunduğunu ve ameliyat boyunca onlara rehberlik ettiğini de belirtti. HMS-3000MT 3D medikal kişisel görüntüleyici, daha kapsamlı bir cerrahi eğitim deneyimi sağlıyor. Yakın zaman önce bu çözümü araştıran Roma La Sapienza Üniversitesi, 3D görüntüleme kullanımının "cerrahi alan derinliği, manevra kabiliyeti, görüntü ayrıntısı ve dikiş süreleri açısından büyük bir gelişme olduğunu" kaydetti.

4K görüntü yakalama ve görüntüleme de medikal ekiplerin görselleştirme sınırlarını hızla genişletiyor. Standart HD'den dört kat fazla çözünürlük sunan 4K, neredeyse hiç piksel bozulması olmadan cerrahlara ve ekiplerine daha iyi bir görüntü derinliği algısı sağlıyor.

Hem 3D hem de 4K teknolojisi, medikal ortamda inanılmaz faydalar sunuyor ve bir sağlık tesisinde bir arada var olabiliyor.

Sony, cerrahların ve ekiplerinin bir ameliyatı veya görüntüyü monitörde daha ayrıntılı olarak görebilmesi için medikal ortamda kullanıma yönelik 4K görüntü teknolojileri geliştirdi. Bu teknolojiler, HD'den 4 kat fazla çözünürlük ve netliğe ek olarak daha hassas renk üretimi sağlıyor. Bunların ilki, hem 31 inç (LMD-X310MD) hem de 55 inç (LMD-X550MD) seçenekleri olan 4K Cerrahi Monitörler oldu. 2016 yılındaysa Sony bir 4K medikal kayıt cihazı, medikal IP Dönüştürücü ve İçerik Yönetim Sistemi'nin 4K sürümünü çıkararak uçtan uca 4K Sistem ve IP üzerinden tam 4K Medikal İş Akışı sunmuş olacak.

Sony'nin çoğu medikal teknolojisinde olduğu gibi, bu yeni teknolojilerde de ameliyathane ve medikal tesisin diğer birçok alanı için 4K görselleştirmeyi geliştirmek amacıyla 4K yayın uzmanlığından güç alınıyor.

Bu durum 4K'da da böyle. Sony'nin profesyonel 4K kameralarıyla uzun metrajlı filmler, TV programları, belgeseller, reklamlar, videolar, spor karşılaşmaları ve daha birçok içerik çekiliyor. Dijital sinema projeksiyonu, spor yayınları, canlı etkinlikler ve evlerdeki tüketici 4K TV'leri, Sony 4K teknolojilerinin başarısını şimdiden kanıtladı.

Bu haber toplam 1947 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim