• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Bu cihaz iPhone şifresini 6 saniyede kırıyor!

Bu cihaz iPhone şifresini 6 saniyede kırıyor!
İşte 6 saatte Apple iPhone 5C'nin şifresini kıran 170 dolarlık cihaz!

Apple’ın iPhone modellerinin şifresinin kırılması FBI ile olan davası ile birden gündeme oturmuş, Apple teröristin iPhone 5C marka telefonunun kilidini açmak için yazılım geliştirmeyi reddetmişti. Sonuç olarak ise FBI teröristin iPhone 5C kilidini açmak için başka bir yol bulmuştu. İddialara göre FBI, bu kilidi açmak için üçüncü şahıslardan yardım almıştı.

Ancak Mail on Sunday tarafından yapılan bir araştırma sonucunda, 170 dolara satılan ve on milyonlarca satan iPhone modellerinin kilidini açabilen bir araç bulundu. Üstelik bu cihaz internet üzerinden kolayca alınabiliyor. Bu cihaz ile iPhone modellerinin fotoğraf, e-posta, iletişim bilgileri ve görüşme geçmişleri gibi özel ve gizli bilgilere rahatlıkla erişebiliyorsunuz.

IP Box denilen bu cihaz ile Daily Mail gazetesi, Amerika’nın Federal Soruşturma Bürosunun aylarca kırmak için mücadele ettiği iPhone 5C şifresini kolayca kırarak erişim sağladı.

Normalde iPhone şifreleri beş denemeden sonra bloke oluyor ve bütün bilgiler siliniyor. Ancak IP Box telefon devre dışı kalmadan şifreleri denemeye devam ediyor.

Bu cihaz iPhone şifresini 6 saatte kırıyor!

Daily Mail gazetesi bu IP Box’ı  FoneFunShop denilen bir mağazadan aldı ancak eBay üzerinden de satışı gerçekleşiyor.

Cihaz alındıktan sonra hemen ertesi gün gazeteye ulaştı ve rastgele dört basamaklı şifreye sahip iPhone 5C üzerinde deneme yapıldı. IP Box sürekli şifre deneyerek altı saat içerisinde 3298 olan şifreyi kırdı ve verilere erişmenin yanısıra şifreyi de değiştirmek mümkün oldu. Cihazın 6 saniye ile 17 saate kadar dört haneli şifreleri kırabildiği söyleniyor.

ıp box iphone kilidi

IP-BOX iOS 7 ve üstü çalışan iPhone'lar üzerinde çalışıyor ama bu ayın sonlarında iOS 9 işletim sistemine sahip iPhone’ları kırabilecek versiyonu bu ayın sonlarında satışa sunulacak.

Bu haber toplam 1467 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim