• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Sikorsky, Türk sanayisinin kabiliyetlerini kullanacak

Sikorsky, Türk sanayisinin kabiliyetlerini kullanacak
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "SSM ile Sikorsky arasındaki 'Genel Maksat Heli̇kopter Projesi̇' kapsamında, 109 BlackHawk helikopteri Sikorsky lisansı altında Türkiye'de üretilecek." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Savunma Sanayi̇i Müsteşarlığı (SSM) ile Sikorsky arasındaki "Genel Maksat Heli̇kopter Projesi̇" kapsamında 109 BlackHawk (Kara Şahin) helikopterinin Sikorsky lisansı altında Türkiye'de üretileceğini belirterek, "Sikorsky ilk defa bu projeyle uluslararası satışlarda Türk sanayisi iş payı çerçevesinde, Türkiye'deki yerli sanayi kabiliyetlerini kullanma taahhüdü verdi." dedi.

Bakan Işık, ABD programı kapsamında hava taşıtı şirketi Sikorsky’i ziyaret etti. Burada şirketin fabrikasını gezen Işık, çeşitli incelemelerde bulundu. Şirket ve üretilen helikopterler hakkında yetkililerden bilgi alan Işık, incelemelerinin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Sikorsky’nin, Lockheed Martin grubuna geçtiğini anımsatan Işık, firmanın Türkiye ile ilgili çok ciddi bir işbirliği yaptığını söyledi. Işık, SSM ile Sikorsky arasındaki "Genel Maksat Heli̇kopter Projesi̇" kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından ihtiyaç duyulan 109 genel maksat helikopterinin, tedarik edileceğini bildirdi. Projenin ana yüklenicisinin Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), ana alt yüklenicisinin Sikorsky, yerli alt yüklenicilerinin ise ASELSAN, Tusaş Motor Sanayii AŞ (TEI) ve ALP Havacılık AŞ olduğunu belirten Işık, anlaşma kapsamında BlackHawk helikopterlerinin Sikorsky lisansı altında Türkiye'de üretileceğini kaydetti.

"Skorsky’nin kritik parçaları Ankara ve Eskişehir’de üretiliyor"

Işık, Türkiye ve Sikorsky arasında gelişen işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sikorsky ilk defa bu projeyle uluslararası satışlarda Türk sanayisi iş payı çerçevesinde, Türkiye'deki yerli sanayi kabiliyetlerini kullanma taahhüdü verdi. Sikorsky fikri sınai mülkiyet hakları kendisinde olmayan kalemlerle ilgili, orijinal ekipman imalatçıları ve muhtemel Türk sanayi partnerleri arasında toplantı yapılmasını sağlayacak ve bu toplantıları koordine edecek. Bu madde kapsamında TUSAŞ, ASELSAN, TEI ve ALP Havacılık AŞ dışındaki yerli firmalara da iş payı verilmesi önem arz ediyor." diye konuştu.

Türkiye'deki şirketlerin, Sikorsky ve Lockheed Martin grubuna daha fazla ürün satmaları için onların tedarik zincirine girebilmelerini çok önemsediklerini vurgulayan Işık, “Fabrikadaki incelemelerimizde gördüğümüz tablo bizi gururlandırdı. Skorsky’nin en kritik parçalarının Ankara ve Eskişehir’de üretildiğini görmekten ve Türkiye ile güçlü bir işbirliği yapmış olmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. İstiyoruz ki daha çok Türk firma onlara mal üretip satabilsin." ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 2974 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim