• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Android N, gelişmiş VR desteğiyle çıkabilir

Android N, gelişmiş VR desteğiyle çıkabilir
Bu yılki Google I/O konferansı sırasında tanıtılması beklenen Android N, basınca duyarlı ekran ve VR desteğiyle gelebilir.

​Google, geçen sene Mayıs ayında düzenlediği Geliştiriciler Konferansı’nda, mobil işletim sisteminin en güncel versiyonunu duyurmuş ve yenilikleri bildirmişti. Aradan geçen zamanda artık üst seviye olarak satışa çıkan birçok akıllı telefonda Marshmallow sürümü standart olarak kurulu gelmeye başladı. Benzer şekilde akıllı telefon üreticileri eski modelleri için de çeşitli güncelleştirmeler yayınlamaya başladılar.

Google ise Marshmallow’u geride bırakıp Android N’ye geçiş yapmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Android N için ikinci geliştirici sürümü de kısa bir süre önce yayınlandı. Bu yeni sürümle birlikte mobil işletim sisteminde gelecek yenilikler daha net bir şekilde ortaya çıktı diyebiliriz.

Yeni geliştirici sürümünde Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamaları Düzenle > Özel Erişim seçeneğinin altına VR bölümü konumlandırılmış. Buradan gerçekleştirilebilecek ufak bir ayar yardımıyla seçili uygulamaların sanal gerçeklik modunda çalışması sağlanacak. Yani Google’ın yeni Android’le birlikte sanal gerçeklik açısından büyük yenilikler getireceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Tahminler, Android N’de oluşturulacak VR modu destekleyen uygulamaların, sanal gerçeklik ürünleriyle kullanılabileceği yönünde.

Sanal gerçeklik haricinde, Android N’in yeni önizleme sürümünde basınca duyarlı ekran konusunda da sızan bilgiler var. Kaynak kodlarında ortaya çıkan basınca duyarlı ekran özelliği, iPhone’lardan sonra Android tarafındaki telefonlara da gelmiş olacak. Hatta Google’a doğrudan Android üreticilerinin bu konuda baskı yaptığı da belirtiliyor.

Apple’ın iPhone 6s ile birlikte kullanmaya başladığı basınca duyarlı ekran, Eylül’de tanıtılacak iPhone 7 ile birlikte daha da geliştirilecek. Ancak Android cephesinde bu özelliğe cevap verebilecek herhangi bir sistem yok. Dolayısıyla bu durum Android akıllı telefon üreticilerinin teknolojide geride kalma korkusuna kapılmasına neden oluyor.

Google, mobil işletim sisteminin yeni versiyonuyla ilgili tüm ayrıntıları muhtemelen gelecek ay Google I/O konferansı sırasında açıklayacak.

Bu haber toplam 1280 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim