• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Apple Watch'a Windows 95 yükledi!

Apple Watch'a Windows 95 yükledi!
Yenilerle eskileri yad etme! Yazılım uzmanı Nick Lee, Apple'ın akıllı saatine Windows 95 yükledi. Peki Microsoft'un işletim sistemiyle çalışan Apple Watch nasıl oldu?

Günümüzde, akıllı telefonlar, akıllı saatler, fiber internet ve çok daha fazla teknolojiyle hayatımızı yaşıyoruz ve bugünlere gelirken nasıl yollardan geçtiğimizi çoktan unuttuk. Ancak bazıları var ki, yeni teknolojilerle eskileri yâd ediyor, akıllı saatlere “bak sen yokken bunlar vardı” diyorlar.

Bir ilk değil

Nick Lee isimli bir geliştirici, günümüzün akıllı saati Apple Watch’a Microsoft’un efsane Windows 95 sistemini yükledi ve bunu YouTube’da yayınladı. Neowin’in haberine göre Nick Lee, Apple Watch içerisine bir yazılım yükleme işini ilk kez yapmıyor. Bir süre önce de söz konusu akıllı saat içerisinde Mac OS 7.5.5 sürümünü yüklemiş.

25 kat daha hızlı

Videoda görüldüğü üzere, işletim sistemi saat üzerinde çalışabilmeyi başarıyor. Nick Lee ayrıca Başlat menüsünü açıp bir program başlatabiliyor. Apple Watch’un 520 MHz gücündeki işlemcisinin Windows 95 yüklemek için gereken minimum işlemciden 25 kat daha hızlı olduğuna da dikkat çeken Lee, “Sonuç olarak, Apple Watch’un bu en eski ve efsaneleşmiş işletim sistemlerinden olan Windows 95’i çalıştırabileceğine güvenim tamdı.” şeklinde bir ifadede bulunuyor.

Bunu nasıl yaptığına da değinen Lee, WatchKit uygulaması ile bazı dosyaların yamalanmasının mümkün olduğunu, daha sonra da kullanıcının isteğine bağlı kodları buraya yerleştirebileceğini ifade ediyor. Ancak Lee’ye göre olay kontrole geldiğinde Apple çok kısıtlayıcı oluyor.

Bir saat sürdü!

Sistemin sanal olarak da kurulmadığını söyleyen Lee, Windows 95’in Apple Watch üzerinde boot etmesinin bir saat aldığını söylüyor. Nick Lee’nin Apple Watch’a Windows 95 yüklediği videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu haber toplam 1274 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim