• BIST 9804.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Facebook zaman tüneli değişiyor

Facebook zaman tüneli değişiyor
Facebook, "Zaman Tüneli" servisine yönelik olarak yeni bir özellik getirmeyi planlıyor. Yeni özelliğe göre, "Haber Kaynağı" servisi zaman tüneli içerisinde saklanabilecek.

Facebook, 2012 yılından bu yana kullanıcılara hizmet veren servisi "Zaman Tüneli"nde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Dünya genelinde 1.59 milyar kullanıcı barındıran Facebook, "Haber Kaynağı" özelliğini, zaman tüneli içerisinde gizlemeye odaklanacak.

Facebook güncellemesi ile zaman tüneli değişiyor

Facebook, "Gizli Zaman Tüneli" adını verdiği özellikle, uygulamanın web sürümünü kullanan kullanıcıları odağına alacak.

Kullanıcıların kendi zaman tünelinde paylaştığı içerikleri Haber Kaynağı'nda gizlemeye yönelik olacak özellik, içeriği kalıcı olarak kaydedecek.

Yani kullanıcılar paylaştıkları bir içeriği bu seçeneğini tercih etmeleri halinde, kendi zaman tünellerinde gizleyebilecekler.

Facebook, her zaman bünyesinde kullanıcıların paylaştıkları içeriklere "Herkese Açık", "Arkadaşlarıma Göster", "Sadece Bana Göster" gibi seçenekler sunuyordu. Uygulamanın yeni çözümü ile ise, daha kişiselleştirilmiş bir Facebook deneyimi sunacağı ifade ediliyor.

Facebook yeni güncellemenin henüz web sürümü ile sınırlı tutulacağını; yeni sürümün Android, iOS platformlarına ise yakın bir zamanda uygulanacağını dile getirdi.

Facebook "Hide From Your Timeline (Zaman Tüneli'nde Gizle)" butonu, ana sayfadaki "Ne düşünüyorsun?" bölmesinin altında yer alacak.

Eğer iletileriniz sadece haber kaynağında yer almasını istiyorsanız, iletileriniz kişisel etkinlik sayfanız olan profilinize size gösterilecek.

Facebook içeriklerine konu başlığı eklenecek

Ayrıca Facebook Digital Trends'de yer alan habere göre, kullanıcıların yayınladıkları içeriklerin "haber yönünü" odağına almaya da hazırlanıyor.

Kullanıcıların haber kaynağında paylaştıkları içeriklere, "konu ekleme" seçeneği eklenerek, paylaşılan içerik bir konu başlığı altında değerlendirilecek.

26 kullanılabilir konu başlığı olacağını ifade eden Facebook, "Selfie" gibi kişisel konuların yanında, "Bilim&Teknoloji", "TV&Film", "Dünya Haberleri" gibi kategorileri barındıracak.

Bu haber toplam 1627 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim