• BIST 9578.83
  • Altın 2476.153
  • Dolar 32.4882
  • Euro 34.5801
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Apple Pay, PayPal'a rakip oluyor!

Apple Pay, PayPal'a rakip oluyor!
Apple'ın WWDC 2016 etkinliğinin başlamasına çok kısa bir süre kalmışken, yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Bunlardan biriside Apple Pay'ın, PayPal gibi servislere rakip olacağı!

Teknolojinin akıllı telefonlar gibi mobil cihazlara doğru kayması ile birlikte, cüzdanları telefonların içerisine yerleştirmek isteyen üreticiler kendi ödeme sistemlerini geliştirmeye başladılar.

Dünya'nın en popüler teknoloji markalarından biri olan Apple'da, iPhone 6 ve 6 Plus’ı tanıttığı etkinlikte kendi ödeme sistemi Apple Pay’i duyurmuştu.

Apple Pay, Web Sitelerine Geliyor!

Apple'a yakın kaynaklardan gelen haberlere göre, ülkemiz dahil olmak üzere dünya genelinde birçok ülkede bulunmayan Apple Pay'i yaygınlaştırmak isteyen firma, web siteleri ile entegrasyon sağlamak için yeniliklerini WWDC 2016 etkinliğinde duyuracak.

Bu ne anlama geliyor? diye soracak olursanız Apple Pay, bu yenilik ile birlikte sadece belirli mağazalarda bulunan uyumlu POS cihazlarında kullanılmanın dışına çıkarak anlaşmalı web sitelerinden alışveriş yaparken bir ödeme yöntemi olarak tercih edilebilecek.

Firmanın bu konuda bazı alışveriş siteleri ile anlaşma yaparak testlerini gerçekleştirdiği ve başarılı bir şekilde tamamladığı söyleniyor. Yani, web siteleri üzerinden alışveriş yaparken Apple Pay'ı kullandığınızda normal bir mağazada olduğu gibi, parmak izi koruması ile ödemenizi yapabileceksiniz.

Apple Pay'ın ülkemizde ne zaman hizmete gireceği bilinmiyor ancak, geçtiğimiz günlerde Türkiye'den çekildiğini duyuran PayPal ile ödeme sistemleri gündemde yerini korurken bu tür yeni atılımların geldiğini görmemiz, ödeme sistemleri konusunda yeni firma ve yeni projelerin hız kesmeden devam edeceğini net bir şekilde gösteriyor.

Bu haber toplam 1804 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim