• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

OLED ekrana talep artıyor

OLED ekrana talep artıyor
OLED ekrana ilgi her geçen gün artıyor. Son olarak Huawei ve Xiaomi'nin OLED panele geçiş yapacağı iddiası geldi. Peki dünya devlerine OLED paneli kim sağlayacak? Detaylar haberimizde...

Geleceğin ekran teknolojisi OLED’e üreticilerin ilgisi her geçen gün artıyor. Son dönemde birçok Çinli üretici akıllı telefonlarda OLED ekrana geçiş yaparken, sektörden gelen güvenilir kaynaklar 2017 ya da 2018 yılında ise Apple’ın iPhone modellerinde OLED ekrana geçiş yapacağını bildiriyor.

Mobil dünyasında OLED ekran üretimi ve tedariki noktasında Samsung şu an açık ara lider. Sektörün bir numaralı ismi bugün artık giriş seviyesi modellerde dahi OLED ekran teknolojisine yer veriyor.

Öyle ki Samsung şu an gözünü bilgisayar piyasasına dikmiş durumda. HP tarafından geliştirilen Spectre X360 dizüstü bilgisayar için OLED panel tedariki sağlayan Samsung, gelen haberlere farklı üreticilerle de görüşmeler halinde. 

LG ise dünyanın önde OLED ekran üreticilerinden biri olmasına karşın, OLED ekran mobil tarafta sadece G Flex serisinde kullandı.

İlerleyen süreçte LG markası altında tanıtılacak daha fazla telefonda OLED ekran teknolojisini görür müyüz bilinmez; ancak gelen haberler LG’nin iki önemli üreticiye OLED panel tedariki sağlayacağını ve bu noktada önemli bir oyuncu olacağını gösteriyor.

Güney Kore menşeli etnews sitesinde yer alan habere göre LG Display, geçen yıl 180 milyon akıllı telefon satmayı başaran Huawei ve Xiaomi için OLED ekran üretimi gerçekleştirecek. Çinli üreticiler LG üretimi OLED panelleri ilk olarak yıl sonunda tanıtılacak bazı modellerde kullanmaya başlayacak.

OLED ekranın hangi modellerde yer alacağını şimdiden kestirmek güç, fakat ilk olarak tepe modellerde kullanılması sürpriz olmayacaktır. Ya da gelişen kavisli ekran teknolojisi dikkate alındığında Xiaomi ve Huawei’in bu noktada tanıtacağı yeni ürünlerde OLED ekran kullanılabilir.

Bu haber toplam 1772 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim