• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Windows Phone'lar yakın zamanda yükselişe geçebilir

Windows Phone'lar yakın zamanda yükselişe geçebilir
Windows Phone'ların giderek eriyor olması şaşırtıcı biçimde yükselmesine sebep olabilir.

Microsoft geçirdiğimiz son bir yılda Windows telefonlar üzerindeki yoğunlaşmasını giderek azalttı.Microsoft bunu neye dayandırarak yapıyor bilmiyoruz ama bu Windows telefonların satışlarının son 1 yılda tam %73 oranında düşmesine sebep oldu.

Araştırma şirketi Gartner yeni bir rapor yayınladı. Bu raporda görülen en yegane şey ise Microsoft'un neden olduğu bu büyük boşluğu kendisinin anlaşmalı olduğu partnerlerinin de dolduramamış olması.Bu bağlamda anlaşmalı olduğu diğer markaların Windows phone satışları 2016'nın ilk çeğreği için sadece 100 bin civarlarında.

Bir başka arştırma şirketi Kantar'ın da yayınladığı bir rapor hiç te iç açıcı değil.Rapora göre en büyük ekonomiye sahip 5 ülkede (Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve İspanya) Windows işletim sistemli akıllı telefonların satışı son 3 ayda yarı yarıya düşüş göstererek %4.9 oranlarına kadar geriledi.

Bu tablonun Windows akıllı telefon pazarının hız kesmeden küçülüşünü gösterdiği aşikar.

Peki Windows Phone için nasıl bir çıkış kapısı var ?

Windows Phone'un karşılarında çok da fazla yol katedemediği Android ve iOS sürekli yükselişte. Fakat bu yükseliş azalarak devam ediyor.Katar ise bu tablonun Avrupa'da ve ABD'de artık Android ve iOS'un doyum noktasında olduğu şeklinde yorumlanabilir olduğunu söylüyor.Bu bağlamda Windows akıllı telefonlar yakın zamanda yeni bir hamle yapıp bu fırsatı değerlendirerek yükselişe geçebilir.

Aynı zamanda elbette ki Windows'un akıllı telefon pazarından çekilmesi iOS ve Android arasındaki mücadeleyi daha da artıracak.Böyle bir ihtimal de var.Sonuç olarak veriler dikkate alındığında kullanıcılar için Android ve iOS bir süre sonra sıkılma faktörü haline gelebilir.Eğer Microsoft bu anlamda bu boşluğu iyi bir şekilde değerlendirip güçlü bir hamle yapabilirse Windows Phone'ların bir yükselişi söz konusu olabilir.Ama bu iki dev işletim sistemlerinin mücadelesi arasında kaybolmaya devam eden bir faktör olarak da kalmaya devam edebilir.

Bu haber toplam 1132 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim