• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Huawei, Samsung'u dava etti

Huawei, Samsung'u dava etti
Çinli teknoloji devi, Koreli teknoloji devi yeniden dava etti. Mahkeme konuları değişse de, dava sebepleri değişmiyor: Samsung'un patentleri izinsiz kullanması!

Çinli teknoloji devi Huawei, Koreli teknoloji devi Samsung’u dava etti. Bu davanın arkasında patent ihlali olduğu görülüyor. Tıpkı daha önce de olduğu gibi, Samsung, Huawei'in patentlerini izinsiz kullanmış olma iddiasıyla suçlanıyor.

SamMobile’ın haberine göre Huawei Technologies, Samsung Electronics’i dava etti. Huawei’in 12 milyon dolar (80 milyon Yuan) tazminat istediği davanın sebebi, Samsung’un Huawei’in patentli teknolojilerini kendi üst düzey telefonlarında kullanmış olması.

Alınan bilgilere göre Huawei, bu konuda yeterince delil toplamış durumda ve davada oldukça kararlı. Mahkemenin gözetimi altında, Huawei tarafından Samsung’un amiral gemilerinden olan Galaxy S7, S7 edge ve Galaxy J5 satın alındı. Cihazlarda bazı testlerin yürütülmesinin ardından, hepsinde Huawei’in patentine sahip olduğu teknolojilere rastlandı.

Henüz Samsung’un hangi teknolojileri Huawei’den izinsiz olarak kullandığı bilinmiyor. Ancak gelen bilgiler doğrultusunda, kopyalanan teknolojilerden birinin patentinin 5 Haziran 2011’de alındığı ortaya çıktı.

İlk mahkeme değil

İki teknoloji devinin mahkemeye çıkışları ilk değil. Geçtiğimiz Mayıs ayında Huawei, Samsung’tan yine tazminat istemişti. Nedeni ise Güney Koreli firmanın, piyasaya sürdüğü son telefon modellerinde 4G, işletim sistemi ve kullanıcı arayüzü yazılım teknolojilerini lisanssız olarak kullanmış olmasıydı.

Bu konuda iki firmadan da resmî açıklama yapılmamış olsa da, Samsung tarafında bir sözcü “şikayeti değerlendireceklerini” söyledi.

Bu haber toplam 1253 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim