• BIST 9693.46
  • Altın 2511.705
  • Dolar 32.57
  • Euro 34.7682
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Instagram, Snapchat’i geçebilir mi?

Instagram, Snapchat’i geçebilir mi?
Instagram, Hikayeler özelliği ile Snapchat’i kopyaladığı için çok eleştirildi. Peki, Instagram, Snapchat’in pabucunu dama atabilir mi? Facebook’un elindeki kozlara göre bu ihtimal çok yüksek!

Instagram, tasarımını ve uygulama simgesini baştan aşağı yenilemiş ve karşımıza neredeyse yeni bir uygulamaymış gibi çıkmıştı. Güncellemeler ile yeni arayüzdeki sorunları düzelten Instagram, geçtiğimiz gün sürpriz bir şekilde “Hikayeler” özelliğini kullanıma sunmuştu.

Instagram Hikayeler Özelliğini Konuştuk Instagram Hikayeler Özelliğini Konuştuk
Instagram'ın Snapchat'e rakip olduğu yeni hikayeler özelliğini değerlendirdik. Birçok kişinin...
Daha önce hiç bu özellik için ipucu vermeyen Instagram, aniden “Hikayeler” özelliğini duyurması ile büyük şaşkınlık yaratmıştı. Şaşkınlığın sebebi ise Instagram Hikayeler özelliğinin Snapchat mantığı ile işlemesiydi. 

Snapchat’te olduğu gibi anlık fotoğraf ve video paylaşımı sağlayan ve daha sonra silinen Instagram Hikayeler için, temeller aslında çok öncesinden atılmıştı.

Hatırlayacağınız üzere Snapchat’in meşhur surat değiştirme özelliği, yıldızı parlayan MSQRD uygulamasından araklamaydı. MSQRD firmasını da Facebook, mart ayında satın almıştı.

Zuckerberg'ün Snapchat macerası!

MSQRD'de geçmeden önce M. Zuckerberg'ün Snapchat macerasına biraz değinelim.

Mark Zuckerberg, defalarca Snapchat’i satın almayı denemiş ancak başarılı olamamıştı. Snapchat’i satın alamayan M. Zuckerberg, çareyi Creative Labs bünyesinde geliştirdiği Slingshot uygulamasında aramış ancak başarılı olamayıp aralık 2015’te Slingshot’ın yayın hayatına son vermişti.

MSQRD uygulaması ne işe yarar?

MSQRD uygulaması, canlı olarak yüz filtreleme özelliğini barındırıyor. Çeşitli karakter, hayvan ve insan yüzlerini kendi yüzünüze monte ederek video veya fotoğraf çekmenizi sağlayan MSQRD, sosyal medya mecrası olmadığı için kısa sürede yakaladığı hype’ı kaybetmişti.

Facebook’un gündemden düşen MSQRD’ı satın almasını o zamanlar pek anlam verememiştik. Ta ki Instagram’a Hikayeler özelliği gelene kadar.

Facebook bu sefer gümbür gümbür geliyor!

Facebook bir türlü rakip olamadığı Snapchat’i bu sefer tarihten silmek için en büyük kozunu oynadı. Instagram! 500 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Instagram’a, Snapchat’in tek yapabildiği işlem olan anlık hikaye paylaşımı özelliği de eklendi.

Instagram Hikayeler ile şimdilik sadece fotoğraf ve video çekebiliyor, bunlara Instagram filtreleri ekleyebiliyor, üzerine yazı ve şekiller yazabiliyoruz.

Snapchat’te yüz filtreleri var asla Instagram bir Snapchat olamaz dediğinizi duyar gibiyiz.

Yazının başında MSQRD uygulamasından bahsetmiştik. Hani şu Facebook’un sahibi olduğu MSQRD. Yakın zamanda Instagram’a da MSQRD’deki yüz filtreleri ve daha fazlası gelecek.

İşin reklam boyutu çok önemli!

Instagram’ın kullanıcı sayısı ile Snapchat’in henüz yarışacak konumda değil. Firmalar, reklam verecekleri zaman artık önceliğini Instagram’dan yana kullanacaktır.

Özellikle Snapchat’in 18-24 yaş arasındaki maddi açıdan aileye ihtiyaç duyan kişilerin daha yoğun olarak kullandığını göz önünde bulundurursak, firmaların reklamları için satın alma gücünün daha fazla olduğu kullanıcıya sahip olan Instagram, mantıklı bir seçim olacaktır.

Uzun lafı kısası, Instagram'ın uygulama optimizasyonu, kullanıcı sayısı, popülerliği, filtreleri ve yeni gelecek olan yüz filtre özellikleri ile yıl sonuna kadar Snapchat'e çok ağır darbe indireceğini söyleyebiliriz..

Bu haber toplam 1371 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim