• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Twitter'ın gece modu özelliği iPhone'da

Twitter'ın gece modu özelliği iPhone'da
Yakın zamanda Android için duyurulan özelliğin iPhone kullanıcıları için de çıkacağı duyuruldu. Peki, gece moduyla Twitter nasıl bir görünüme bürünüyor?

Son dönemde arayüzünde değişiklikler yaparak kullanıcı deneyim noktasında daha verimli olmayı amaç edenin Twitter'ın gece modu da kullanıcılardan tam not almıştı. İlk başlarda sadece Android için duyurulan ''Night Mode" opsiyonunun iOS için de sunulacağı duyuruldu.

Gece moduyla birlikte alışagelmiş beyaz temasının yerine siyah ana renge dönerek göz yorulmalarının engelleneceği öngören yeni Twitter versiyonun gayet hoş göründüğü söylemekte fayda var.

Android işletim sistemli cihazlar üzerinde gece modunu aktif etmek için manuel işlem yapmanız gerekirken bunun iOS platformundaki karşılığının nasıl olacağı belirsizliğini koruyor.Zira iOS için zaten mevcut bir Night Shift özelliği mevcut.

Halihazırda böyle bir uyguluma varken kullanıcıların gece moduna olan ilgisi nasıl olur bilinmez ancak Facebook, Instagram, Tumblr vb. sosyal mecraların yaptığı yeniliklerle birlikte Twitter'ın yerini sağlama olması şuan için mutlak şart gibi görünüyor.

İngilizcede "tweetstorm" olarak da adlandırılan, arka arkaya ve hatta bazen numaralandırılarak bir konu üzerinde atılan çok sayıda tweet'ler aslında uzun bir tek mesaj olarak düşünülüyor.

Temelde Twitter'ın karaker sınırlandırmasının yol açtığı bu seri tweet'ler artık Storm It adlı bir program sayesinde çok daha rahat bir biçimde paylaşılabilecek.

Bu seri tweet'ler için böyle bir kolaylığın sunulması aslında oldukça önemli. Zira hızlı bir biçimde arka arka onlarca tweet paylaşmak yorucu olabiliyor.

Anlatacak çok şeyi olan kullanıcılar için Storm It, hazırladığınız bu uzun mesajı alıyor ve onu 140 karakterden daha az parçalara ayırıyor.

Bu da en azından sizin bütün mesajınızı ayrı ayrı tweet'lere yazmak yerine hepsini tek bir parça halinde yazmanıza ve bunları otomatik olarak tweet'lere ayrılmış biçimde paylaşmanıza yardımcı oluyor.

Storm It üzerinden ayrıca her bir tweet'i de bir bütünlük sağlamak için numaralandırmanız mümkün.

Night mode yani gece modu olarak adlandırılan bu özellik, Twitter’ın arayüzünü baştan aşağı siyah renkler ile değiştiriyor. Beyaz ve beyaz renkte yüksek oranda bulunan zararlı mavi rengin, özellikle gece vakitlerinde göz sağlığı için çok ciddi anlamda olumsuz etkisi oluyor.

Twitter bunu azaltmak için siyah tonlarının hakim olduğu Night Mode’u devreye soktu. İlk olarak beta kullanıcılarına sunulan Twitter night mode, şimdi ise kademeli olarak diğer tüm Android kullanıcılarına sunulmaya başlandı.

Twitter night mode özelliğini kullanmak için uygulamayı sürekli güncel tutmanız gerekiyor. Eğer bu özellik size de sunulmuş ise; Twitter uygulamasının ayarlar bölümünden “Night Mode” seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz.

Bu özellik ayarlar bölümünde görünmüyorsa Twitter’ın yeni güncellemelerini beklemekten başka seçeneğinz yok.

Bu haber toplam 1160 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim