• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Intel, işlemcilerde Iris Pro kullanmayı bırakıyor mu?

Intel, işlemcilerde Iris Pro kullanmayı bırakıyor mu?
Intel’in üst seviye işlemcilerde kullandığı Iris Pro tümleşik grafik çözümü tarihe karışacak gibi görünüyor.

Intel hayli uzun zamandır “Intel HD Graphics” adı altında, işlemcilerinde tümleşik grafik çözümleri sunuyordu. Ana işlemcinin içine entegre bir grafik yongasından oluşan bu çözüm, Intel işlemcili bilgisayarların harici ekran kartı olmadan da çalışabilmesine imkan tanıyordu.

Uzun süre bu tümleşik grafik çözümünü tercih edilebilir bir performans seviyesine çekmeye çalışan Intel, üst seviye işlemcilerinde Iris Pro olarak adlandırdığı hayli güçlü bir sürümü kullanıyordu. Ancak şirketin yedinci nesil Core işlemcilerinde Iris Pro seçeneğinin olmadığı görülmüştü.

Sızan bilgiler ve söylentilere bakılırsa, Iris Pro tümleşik grafik yongası şirketin sekizinci nesil Coffee Lake işlemcilerinde de yer almayacak. Intel tümleşik grafik çözümünü işlemcilerinden tamamen kaldırmıyor. Ancak anlaşılan daha pahalı olan üst seviye Iris Pro seçeneğini artık rafa kaldırıyor.

Analistler bu durumun aslında çok da şaşırtıcı olmadığını ifade ediyorlar. Iris Pro çözümü en üst seri Core işlemciler kullanılıyordu. Ancak bu seviye işlemci alanlar genellikle ekran kartından tasarruf etmeyi tercih etmiyor. Yani Iris Pro yongalar çoğu zaman kullanılmıyor ve işlemci maliyetini yükseltmekten başka işe yaramıyor.

Şirketin tümleşik grafik çözümlerini Intel HD Graphics adı altında sunmaya devam edeceği, fakat bundan sonra Iris Pro gibi pahalı seçeneklere yer vermeyeceği tahmin ediliyor. İki işlemci neslinde üst üste bulunmaması da, Iris Pro teknolojisinin rafa kalktığına delil olarak gösteriliyor.

Bu haber toplam 1602 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim