• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

After Effects CC’nin yeni özellikleri

After Effects CC’nin yeni özellikleri
After Effects CC’nin yeni güncellemesi kullanıcıya neler sunuyor?

After Effects CC’nin yeni güncellemesi kullanıcıya neler sunuyor?

Adobe, After Effects CC için yayınlayacağı büyük güncelleme ile programa hangi yeni yetenekleri kazandıracağını duyurdu. After Effects CC kullanıcılarını günlük kullanımdan ortak projelere pek çok alanda yeni özellikler bekliyor.

Adobe Anywhere teknolojisi ile oluşturulan Team Projects özelliği, editör ve grafik sanatçılarının Adobe Creative Cloud programları üzerinde aynı anda ortak projelerde çalışabilmesini sağlıyor. Team Projects; ayrıca Adobe Premiere Pro CC, After Effects CC ve Adobe Prelude CC programları arasında sürüm kontrolü ve hata düzeltme gibi geniş işbirliği seçenekleri sunuyor. Bu çalışmalara ait veriler bulut üzerinde güvenli bir şekilde muhafaza edilirken, projelerde kullanılan medya dosyaları yerel olarak depolanabiliyor.

Yeni 3D renderlama

Yeni 3D renderlama ile 3 boyutlu yazı ve logolar artık iz bırakmadan oluşturulabiliyor. Ayrıca Cinema 4D’nin standart renderlama özelliği ile düzlemleri büküp 3 boyutlu metin ve objeleri çıkarmak gibi işlemler doğrudan zaman tüneli içinde gerçekleştirilebiliyor.

3D renderlama konusunda yeni olanlar içinse bazı kolaylıklar getirilmiş. Kalite kontrolü ve render ayarları artık tek bir kaydırıcı üzerinde. Ayrıca 3D renderlama için her zaman kullandığınız kamera, metin ve animasyon araçlarını da kullanabileceksiniz.

Performans artışı

Yeni güncelleme ile birlikte ciddi bir performans artışı görülebiliyor. Artık GPU gücü daha fazla ve daha akıllıca işlenebiliyor. Ayrıca çoğu video içeriği artık efektler işleme konulmadan ve önbelleğe alınması beklenmeden anlık bir şekilde oynatılabilecek.

Yeni GPU ile hızlandırılmış efektler

Performans artışına ek olarak en popüler efektlerden bazıları artık GPU hızlandırma destekli: Ton/Doygunluk, Parlaklık/Kontrast, Mozaik ve Köşe Bulma.

Geliştirilmiş metin şablonları

Bu güncellemeden önce metin şablonlarını bir Premiere Pro kullanıcısıyla paylaşmak için içinde tüm ilgili elementlerin olduğu derlenmiş bir proje hazırlamak gerekiyordu. Artık istediğiniz şablonu, içerdikleriyle birlikte paylaşılabilir bir dosya haline getirebilirsiniz. Üstelik bu dosyayı kullanmak için karşı taraf bir After Effects programına ihtiyaç duymayacaktır.

TypeKit senkronizasyonu

Eğer projelerinizde TypeKit fontları kullandıysanız, projenizi paylaştığınız ortaklarınızda ilgili font yüklü olmasa bile otomatik olarak yüklenecektir.

Şablondan yeni proje

Artık şablon oluştururken renk yönetimi ve klasör yapıları gibi proje özelliklerini kullanabileceksiniz. Üstelik yarattığınız şablonları, gelecekteki bütün projeleriniz için bir temel olarak kullanabilirsiniz. Eğer başka kullanıcılar ile işbirliği içindeyseniz, senkronize Creative Cloud klasörü ile projedeki her kullanıcının güncel verilere erişmesini sağlayabilirsiniz.

Bu haber toplam 1442 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim