• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Samsung SSD Firmware güncelleme rehberi

Samsung SSD Firmware güncelleme rehberi
Samsung SSD’nizin Firmware’ini güncelleyerek SSD’nizden daha fazla performans alabilir ve ömrünü uzatabilirsiniz.

Bilgisayar dünyasında kullandığımız bütün donanımların bir de yazılımı mevcut. Örneğin PC’lerimizin anakartlarının BIOS/UEFI yazılımı, telefonlarım ROM’u, ekran kartlarının Video BIOS’u, belleklerin SPD verisi gibi bütün cihazların çalışmasını sağlayan yazılımlar mevcut. SSD’lerde ve HDD’lerde de cihazın çalışması için Firmware yer alıyor.

Sabit disklerde Firmware güncellemesi çok sık gördüğümüz bir durum değil. Bunun ana sebeplerinden birisi disk teknolojisinin uzun zamandır aramızda olması ve üreticilerin kapasite artırmak dışında disklerde çok da yeni teknolojiye yer vermemesi. Öte yandan SSD’ler halen daha gelişme aşamasında ve bu bağlamda üreticiler, donanım yazılımı olarak tabir edilen Firmware içinde bir hata tespit ettiğinde ya da var olan Firmware kodunda daha da iyileştirme yapılabileceğini keşfettiğinde bunun için bir güncelleme yayınlıyor.

Firmware güncellemeleri kimi zaman okuma yazma performansındaki hataları düzeltirken kimi zaman da diskin daha yüksek IOPS değerlerine erişmesini sağlıyor. Bazen de SSD’nizin anakartınızla ya da dizüstü bilgisayarınızla daha uyumlu olmasını sağlıyor. Üreticiler bu güncellemeleri doğrudan Windows üzerinden verebilirken kimi üreticiler bu işlem için DOS’u tercih edebiliyor. Bazı üreticilerin ise bu işlem için hazırladığı ufak Linux dağıtımları mevcut.

Samsung bu işlemi Magician yazılımı ile gerçekleştiriyor. Yazılım hem kolayca Firmware güncelleme işlemi yapılmasını sağlıyor hem de SSD’nizden daa çok performans elde etmeniz için size farklı kullanım seçenekleri ve araçlar sunuyor. Bu rehberimizde Samsung 850 PRO SSD’mize Firmware güncelleme yapıyoruz:

Bu haber toplam 1465 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim